Cum va fi vremea pe 1 și 2 mai

0

Meteorologii nu au veşti bune pentru următoarele zile, vremea urmând că fie, în continuare, instabilă şi rece. Mai mult, cei care aveau planuri de grătar în 1 Mai vor trebui să-şi caute alternative în intimitatea locuinţelor lor.

Miercuri, vremea va fi în general instabilă. În sud-vestul şi sudul ţării cerul va fi înnorat şi din când în când va ploua, în timp ce în restul zonelor se mai arată puţin şi soarele, ploile se vor semnala local, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, în Crişana, Maramureş, Transilvania şi zona de munte. Vorbim mai ales despre averse, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt şi nu este exclus să cadă grindina. În aceste condiţii, izolat mai ales la munte, se vor strânge cantităţi de peste 15…20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade pe litoral şi 23 de grade în nord-vestul ţării.

1 mai vine cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza, în celelate zone. Izolat este posibil să cadă grindina, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade pe litoral şi în depresiuni şi 22…23 de grade, local, la câmpie. Dimineaţa, în sud-est, va fi putina ceaţă.

Şi ultimele două zile ale minivacantei de 1 mai, dar şi cele de la începutul săptămânii viitoare vin cu ploi pe arii extinse în majoritatea regiunilor, mai ales după-amiaza şi noaptea. Vor fi mai ales averse, însoţite de tunete, fulgere şi unele intensificări ale vântului. Ceva mai ferită se va dovedi a fi partea de sud-est, unde ploile îşi vor face apariţia izolat. Sâmbătă, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 23 de grade, iar începând cu ziua de duminică termometrele mai pierd câteva grade.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.