Cum să-ți Securizezi Investiția în Bitcoin

0

Protejarea Bitcoinului necesită cunoștințe tehnice, deoarece această criptomonedă este complet digitală. Înțelegerea locului unde stochezi Bitcoinul și a ceea ce îl face susceptibil la hackeri este crucială. Pe măsură ce Bitcoinul devine mai popular, criminalii devin mai persistenți și mai creativi în eforturile lor de a fura activul cripto. Deși acest lucru poate părea înfricoșător, poți lua pași specifici pentru a-ți proteja investiția în Bitcoin. Continuați să învățați despre piață și să investiți pentru a ține pasul cu piața. Vizitați site-ul oficial al unei firme lider de educație în investiții și începeți să învățați.

Nu Stochează Bitcoinul într-o Bursă de Criptomonede

Cu toate acestea, entitățile online sunt în general vulnerabile la hacking. De asemenea, ele sunt punctele de trecere pentru tranzacțiile zilnice în valoare de milioane sau miliarde de dolari. Prin urmare, ele sunt ținte atrăgătoare pentru hackeri.

De exemplu, atunci când criminalii au spart Mt. Gox în 2014, clienții au pierdut 75.000 de Bitcoin. În decembrie 2017, criminalii au furat 60 de milioane de dolari de la NiceHash. Astfel, lăsându-ți Bitcoinii într-un portofel online furnizat de o bursă de criptomonede este periculos.

Folosește Stocarea la Rece pentru a-ți Proteja Investiția

Funcția principală a unui portofel Bitcoin este de a stoca cheile private și publice pentru tranzacționarea pe blockchain. De asemenea, acesta poate oferi caracteristici precum schimbul digital integrat de monede. Un portofel Bitcoin poate fi cald sau rece.

Stocarea la rece este cea mai bună opțiune pentru un număr mare de Bitcoin. Înțelepciunea convențională dictează să păstrezi într-un portofel cald doar Bitcoinii pe care intenționezi să-i tranzacționezi sau să-i cheltuiești și pe cei pe care dorești să-i păstrezi ca investiție pe termen lung într-un portofel rece. Un portofel rece este un dispozitiv sau un computer care nu se conectează la internet. Este cunoscut și sub numele de portofel hardware.

Cu toate acestea, dictarea unui computer pentru stocarea Bitcoinului tău poate fi o opțiune pentru câteva persoane. Prețul dispozitivelor de stocare Bitcoin renumite variază între 120 și 220 de dolari. Prin design, acestea adaugă complexitate și pași suplimentari la tranzacții. Pe de altă parte, portofelele software sunt ușor accesibile și gratuite, dar mai puțin sigure.

Respectă Fundamentele de Securitate

Indiferent dacă folosești stocare la cald sau la rece pentru a gestiona cheile private, poți urma anumite sfaturi pentru a-ți proteja investiția în Bitcoin. Acestea includ următoarele:

  • Creează o parolă solidă pentru a cripta portofelul tău cripto.
  • Fii precaut cu serviciile online, deoarece conectarea dispozitivului la internet îl face vulnerabil la hacking.
  • Folosește un portofel hardware pentru a stoca Bitcoinul atunci când este posibil.
  • Fă copii de rezervă ale portofelului tău cripto în mod regulat și stochează-le în diverse locații.
  • Generează, notează și ascunde semințele mnemonice ale portofelului tău cripto.
  • Folosește securitatea cu semnătură multiplă pentru a-ți menține controlul asupra monedelor chiar și atunci când criminalii compromit unul dintre dispozitivele tale de stocare.
  • Evită să împărtășești parolele sau cheile private cu alte persoane.

Fii Atent

Poți avea nevoie de mai mult decât de a juca defensiv cu instrumente de securitate pentru a-ți proteja conturile. Vigilența este esențială atunci când îți protejezi investiția în Bitcoin. Prin urmare, evită să te faci o țintă atrăgătoare pentru criminali. De exemplu, evită să te lauzi cu Bitcoinii tăi pe internet. De asemenea, evită să cazi în capcanele hackerilor care se prezintă ca suport tehnic. Dacă cineva se apropie de tine și vrei să fii sigur că nu este o escrocherie, contactează-ți furnizorul de servicii înainte de a furniza orice informații.

De asemenea, verifică cu atenție orice URL-uri înainte de a da clic pentru a te asigura că sunt schimburi crypto autentice. Escrocii pot crea un site web fals cu un URL care arată aproape la fel ca cel al unei burse de criptomonede. Cu toate acestea, scopul său este de a fura informațiile țintei. Prin urmare, verifică de două ori orice adresă web înainte de a da clic sau de a introduce datele tale de autentificare.

Cuvânt Final

Investițiile în Bitcoin sunt tokenuri sau monede digitale pe care oamenii le dețin în portofele criptografice. O casă de schimb valutar cu criptomonede poate oferi un portofel pentru securizarea fondurilor. Cu toate acestea, investitorii în Bitcoin sunt responsabili de protejarea criptomonedei lor. Odată cu proliferarea ecosistemului criptomonedelor, atacurile informatice și fraudele sunt tot mai frecvente. Prin urmare, învățarea modalităților de protejare a investiției dvs. în Bitcoin este crucială. Urmarind sfaturile de mai sus, veți putea proteja activele cripto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.