Cum să îmbunătățești aspectul grădinii tale

0

Grădina personală poate fi un spațiu de relaxare, locul în care abia aștepți să te retragi după o zi lungă de muncă. De aceea, prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească este să îți aducă satisfacție atunci când o privești.

Dar ca să aduci grădina într-un punct în care să te binedispună doar privind-o, e mult de muncă. De la îngrijirea florilor, a gazonului sau a legumelor, totul necesită atenție, însă petrecerea timpului în natură, contactul regulat cu plantele și mediul natural îți pot îmbunătăți sănătatea psihică și fizică.

Dacă grădinăritul este pasiunea ta, știi toate lucrurile acestea și cu siguranță ești mereu în căutarea soluțiilor care să îmbunătățească și mai mult aspectul grădinii tale. Tocmai de aceea, iată în continuare câteva propuneri pe cât de simplu de realizat pe atât de atrăgătoare prin care poți face asta!

Ghivece răsturnate cu flori

Clasicul ghiveci poate fi înlocuit cu un ghiveci așezat pe o parte, o găleată răsturnată, un butoi sau un bidon mai deosebit. Pentru a adăuga un pic de personalitate, poți vopsi toate acestea în culorile tale preferate

Plante cățărătoare pe suporturi decorative în grădina cu flori

Din lemn, metal sau plastic, pergolele, arcadele, spalierele sunt printre cele mai folosite și eficiente elemente decorative ale unei grădini. Le găsești în magazinele de bricolaj la prețuri accesibile. Dacă vrei însă un model mai deosebit sau ca acesta să se potrivească unor dimensiuni anume, poți să le construiești singur sau să le comanzi la un atelier de tâmplărie sau de confecții metalice.

Obiecte sau piese de mobilier vechi folosite pe post de suporturi pentru flori

Un scaun sau o băncuță veche pe care și sub care să așezi ghivecele sau jardinierele cu flori sunt alte idei prin care poți adăuga mai mult farmec grădinii tale. O cadă veche din fontă în care să plantezi petunii, gălbenele sau mușcate curgătoare va atrage cu siguranță admirația musafirilor tăi. Variante deja consacrate de decor sunt o roabă, un cărucior sau un car vechi acoperite de ghivece cu flori divers colorate.

Diverse combinații decorative pentru grădina cu flori

O jardinieră etajată poate fi foarte practică și de efect. De asemenea, ar fi o alegere inspirată și pentru o mică grădină de ierburi aromatice unde poți crește pătrunjel, busuioc, oregano, cimbru, mărar și alte plante pe care să le folosești proaspete la prepararea mâncărurilor.

Gazon deosebit

Cum ar fi să ai propria ta pajiște naturală cu flori? Dacă spațiul îți permite, poți crea un astfel de loc folosind semințe de gazon amestecate cu semințe de flori: trifoi, părăluțe sau alte plante care înfloresc și care vor alcătui un ansamblu colorat.

Desigur, un astfel de gazon are nevoie de ceva atenție, trebuie să fie irigat și îngrijit, iar plantele pot fi ajutate să crească cu ajutorul îngrășămintelor.

În cazul în care mai ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru îngrijirea gazonului tău – cum ar fi instalarea unui sistem de irigare – accesarea unui credit nebancar te poate ajuta să faci asta.

Grădină de legume

Poți crește cu ușurință roșii cherry, ardei iuți sau kapia, ceapă și usturoi verde, salată, rucola, spanac și exemplele pot continua. Aceste plante pot fi crescute și în ghivece, mai mari sau mai mici, dar cel mai bine se dezvoltă în așa numitele paturi ridicate.

Aceste paturi ridicate îți vor permite, dacă folosești compost, să creezi un mediu de creștere hrănitor, mult mai bogat în nutrienți decât solul din curtea ta.

Set mobilier de grădină din lemn masiv

La final, să nu uităm de relaxare. După ce ți-ai pus grădina la punct, ce-ți mai lipsește? Un loc în care să stai relaxat și să admiri peisajul, nu-i așa? Și aici ai cel puțin trei variante pe care le poți alege separat sau împreună: mese și scaune de grădină, mobilier de terasă sau un balansoar acoperit. Desigur, nu trebuie să le ai pe toate, însă trebuie să ai unde să te retragi pentru a-ți admira munca.

Dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani care să te ajute să-ți pui în aplicare planurile care nu mai suportă amânare pentru grădina ta, poți solicita un credit rapid. Ar fi păcat să nu profiți la maxim de colțul tău de natură!


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.