Cum să câștigi sume mari de bani lucrând independent ca instalator

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Muncile tehnice, manuale, nu sunt pe placul tuturor. Necesită pricepere, nu doar muncă fizică. Meseria de instalator este probabil considerată una demodată și nu tocmai atractivă ținând cont de faptul că necesită adesea… murdărire pentru îndeplinirea misiunilor. Însă realitatea este că această meserie este mai actuală decât oricând. Acolo unde există instalații, țevi, toalete, calorifere, robineți (deci în orice spațiu modern în zilele noastre), cu siguranță că va fi nevoie de un instalator.

Mai nou, în condițiile în care în România în tot mai multe locuințe se trece la încălzirea cu centrală termică (de obicei pe gaz), instalatorii au o nouă sursă de câștig. Orice operațiune este taxată începând de la o sută de lei, iar o misiune mai dificilă poate costa sute de lei, deși este realizată într-o singură zi. Ne referim doar la manoperă, nu și la piese, care se plătesc separat (adesea le cumpără clientul). Firmele „cu brand” din domeniul instalațiilor termice au costuri și mai mari decât cei ce lucrează pe cont propriu, așa că aceștia din urmă (de obicei activând ca PFA) sunt preferați de marea majoritate a populației, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Dacă ești instalator, poți să înregistrezi câștiguri foarte mari lucrând exclusiv pe cont propriu. Trebuie totuși să te asiguri că ai mereu suficiente lucrări contractate, iar acest lucru se face în prezent foarte simplu cu ajutorul internetului. A trecut timpul anunțurilor în ziare. Astăzi, anunțurile se pot publica pe website-uri specializate. Însă pentru a ieși în prim-plan, ai nevoie de o strategie online mai avansată.

În primul rând, ai nevoie de o pagina dedicata pe Facebook, cea mai populară rețea de socializare. Acolo poți lăsa date de contact și poți posta fotografii de la lucrările pe care le prestezi. Vei putea intra în contact direct cu potențiali clienți inclusiv prin serviciile de mesagerie online. Ideal este să postezi cât mai multe sfaturi și articole legate de domeniul instalațiilor, subiecte care consideri ca ar fi de interes pentru potențialii clienți. Așa atragi atenția în mod natural și poți avea multe Like-uri pentru pagina ta socială.

Pasul următor este să lansezi un website propriu. Nu ai nevoie de un website complicat, mai degrabă de o carte de vizită online. Pentru a arăta că ești profesionist, alege să ai un domeniu web personal, nu costă deloc mult. Poți contracta web hosting cu platforma WordPress instalată – vezi aici oferte – și să te bucuri de flexibilitate în a-ți dezvolta simplu și gratuit propriul tău website. Cu o astfel de soluție, ai și hosting de mare viteză, dar și pagină web care va arăta foarte bine. Completează și aici cât mai multe date, informații clare de contact, eventual prețuri orientative pentru serviciile pe care le prestezi. Pentru o optimizare cât mai bună în motoarele de căutare, ai nevoie de conținut cât mai amplu (din nou, poți posta sfaturi utile), dar și de ceva promovare online. Este bine să colaborezi la acest capitol cu o firmă de SEO, eventual chiar cu un profesionist independent, la fel ca tine.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here