Cum să ai grijă de dispozitivul tău iOS? 


Poate ai achiziţionat recent un dispozitiv din suita Apple sau ai deja unul de ceva vreme şi vrei să îi prelungeşti durata de viaţă, în continuare îţi voi prezenta câteva sugestii care te pot ajuta.  

Sfaturi pentru îngrijirea şi menţinerea unui dispozitiv iOS:

Pune-i o folie de protecţie – această variantă este foarte populară în special pentru telefoanele mobile, însă există şi folii de protecţie pentru tablete sau laptopuri, astfel îţi poţi proteja toate dispozitivele de zgârieturi nedorite sau chiar ecrane sparte. Dacă eşti îndrăzneţ şi consideri că te descurci singur, poţi aplica singur folia. Însă dacă nu eşti foarte îndemânatic poţi apela la cineva specializat care să te ajute cu aplicarea sa, fie la un service de reparat telefoane, fie direct la magazinul Apple (dacă există unul în localitatea ta).

Optează pentru o husă de calitate – în ziua de azi există atât de multe opţiuni pentru huse încât tinzi să uiţi care e scopul iniţial al utilizării acesteia, adică protejarea dispozitivului.  La o simplă căutare pe Google: „huse pentru Iphone 13” – găsești sute de variante de site-uri din care să alegi. Atunci când achiziţionezi o husă trebuie să te gândeşti şi la tipul de material din care e alcătuită, nu doar la modelul pe care îl are. De multe ori husele care protejează mai bine nu au şi un aspect vizual atât de plăcut însă, dacă ai puţină răbdare şi cauţi suficient poţi găsi variante care să îmbine utilul cu plăcutul, în special dacă verifici oferta din magazinul Lerato.ro.

Foloseşte opţiunea de optimizare a bateriei – această funcţie este disponibilă pentru toate dispozitivele iOS şi nu ar trebui să o neglijezi. De ce? Pentru că e gândită în aşa fel încât să prelungească cât mai mult viaţa bateriei tale. Dacă tu îţi pui dispozitivul la încărcat peste noapte de exemplu, această opţiune va încărca bateria până la 80%, iar restul de 20% îl va adăuga cu o oră înainte de momentul în care anticipează că vei deconecta dispozitivul de la sursa de energie. Astfel dispozitivul tău nu va avea o încărcare completă ca mai apoi să fie încărcat inutil alte câteva ore continuu,  ci va fi încărcat în funcţie de anticiparea obiceiurilor tale. Practic ai parte de o experienţă personalizată care îţi uşurează viaţa. Nu trebuie să te mai gândeşti când şi cât să pui telefonul la încărcat.

Păstrează doar aplicaţiile necesare – descărcarea unui număr mare de aplicaţii poate îngreuna funcţionarea optimă a dispozitivului tău, aşa că încearcă să faci curat din când în când şi să le elimini pe cele pe care nu le mai foloseşti. Tot din această categorie, ar fi util să treci cu ochii peste galeria foto şi să vezi ce imagini îţi doreşti să păstrezi şi ce imagini nu îţi mai sunt de folos. Asta te poate scuti şi de nişte timp, dacă îndepărtezi elementele inutile o să găseşti mult mai uşor ceea ce cauţi. Iar dacă totuşi ai nevoie de un număr mai mare de aplicaţii, recomandarea este să le pui pe categorii, în fişiere separate. 

Aşadar, în cazul în care îţi doreşti să te bucuri cât mai mult de dispozitivul tău iOS ar trebui să ţii cont de aceste sfaturi, care pot contribui la utilizarea sa în condiţii optime şi pot preveni nişte accidente nedorite, care te-ar costa mult mai mult. 

Sursă foto: pexels.com


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentMinistrul Finantelor anunta scaderea accizei la carburanti cu 50%: „Măsura ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu”
Articolul urmatorCele mai jucate pacanele din Romania

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.