Cum i-a acordat un voluntar de la ISUJ Bacau, primul ajutor, fetitei de 13 ani care a fost accidentata de tren

La finalul lunii ianuarie, un grav accident s-a petrecut în Gara din Bacău. Din dorința de a scurta drumul spre destinație, o fetiță în vârstă de 13 ani a ales să traverseze pe liniile de cale ferată și nu prin pasajul destinat călătorilor.

Alegerea s-a dovedit a fi fatală, întrucât tânăra a fost izbită de o locomotivă.Din fericire, la acel moment pe peronul gării se afla Ciprian Zamă, colegul nostru, voluntar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău (ISUJ Bacău). Chiar dacă era în timpul liber, a înțeles că nu echipamentul îl face salvator, ci pasiunea și cunoștințele în domeniu, motiv pentru care a intervenit rapid pentru a-i acorda primul ajutor tinerei.” au transmis reprezentantii ISUJ Bacau

Când am văzut accidentul, am acționat instantaneu. Mi-am luat măsuri de precauție, pentru a nu-mi pune viața în pericol și am fugit pentru a salva o altă viață. Alături de mine a venit și o doamnă asistentă, Anca Istrate, aflată și ea în timpul liber. Am făcut amândoi tot ce ne-a stat în putere. A fost un moment solicitant, întrucât victima avea piciorul drept amputat și un umăr dislocat. Până la sosirea ambulanței, i-am oprit hemoragia și i-am imobilizat mâna, astfel încât să nu sufere și alte traumatisme”, își amintește Ciprian Zamă, voluntar în echipa pompierilor militari.

Ciprian este salvator voluntar din pasiune. Face parte din echipa pompierilor salvatori băcăuani din anul 2021.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO: Tanar prins de politisti dupa ce a spart doua magazine din centrul orasului Buhusi
Articolul urmatorViceprimar Ghinghes: „Aducțiunea care alimentează orașul cu apă este proprietatea municipiului Bacău și cred că este responsabilitatea municipalității de a o întreține și repara”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.