Bitcoin a luat naștere în 2009, după ce creatorul său anonim, Satoshi Nakamoto, a prezentat conceptul de monedă digitală descentralizată. Acesta a devenit rampa de lansare pentru mai multe monede virtuale, stimulând o industrie globală evaluată la peste 3 trilioane de dolari. Cu toate acestea, Bitcoin rămâne cea mai importantă criptomonedă, din ce în ce mai căutată de corporații, investitori și companii din întreaga lume.
Sistemul descentralizat al Bitcoin permite utilizatorilor săi să trimită și să primească plăți în mod autonom, fără intervenții din exterior. Rețeaua cuprinde mineri independenți care validează tranzacțiile pe blockchain și generează noi monede Bitcoin pentru circulație ca să primească recompense. Acest lucru facilitează securitatea tranzacțiilor cu Bitcoin și a rețelelor. Sunt mult mai multe lucruri despre Bitcoin pe care ar trebui să le știți, pentru a înțelege cum se fac bani. Puteți vizita bitcoinloophole.ro pentru a afla mai multe.
Sistem de cash electronic de la egal-la-egal
Bitcoin are în comun unele caracteristici cu banii reali, dar are și câteva calități unice. De exemplu, rețeaua sa descentralizată de la egal-la-egal rulează pe un software cu sursă deschisă care permite oricui să ia parte la menținerea registrului public de tranzacții. Tehnologia sa de bază blockchain transmite toate tranzacțiile către minerii din rețea, aceștia ajungând la un consens și incluzându-le în blocuri.
Minerii validează tranzacțiile în blocuri în mod cronologic, creând o înregistrare publică a tuturor tranzacțiilor Bitcoin. Validarea tranzacțiilor Bitcoin pe blockchain reduce, de asemenea, riscul de dublare a cheltuielilor sau de anulare a plăților, protejând utilizatorii de fraudă.
Mineritul de Bitcoin
Rețeaua comună Bitcoin permite oricui de pe glob să trimită și să primească fonduri fără interferența băncilor sau autorităților de reglementare. De asemenea, permite entităților independente sau minerilor să-și pună la dispoziție serverele pentru a procesa tranzacțiile. Ei folosesc computere și software complex pentru a sincroniza înregistrarea tranzacțiilor Bin, creând un consens care protejează rețeaua de orice formă de control central.
Minerii primesc o taxă de tranzacție pentru validarea plăților și pentru emiterea de noi jetoane. Procesul implică finalizarea de calcule criptografice și doar primul miner care rezolvă puzzle-ul primește recompense în Bitcoin. Premiile se reduc la jumătate la fiecare patru ani într-un proces numit înjumătățire. De asemenea, trebuie remarcat faptul că Bitcoin are un plafon limitat de aprovizionare de numai 21 de milioane de jetoane.
Valoarea monedei Bitcoin
Spre deosebire de monedele fiduciare, ale căror valori sunt legate de active fizice și sunt reglementate de guverne, Bitcoin este o monedă digitală care nu e conectată cu nicio marfă fizică și nu e supusă niciunei autorități. În schimb, valoarea sa provine din dorința oamenilor de a o folosi ca plată și ca activ de investiție. Valoarea Bitcoin fluctuează în principal în funcție de percepțiile publice.
De exemplu, comentariile pozitive despre Bitcoin, cum ar fi campaniile liderilor din industrie, îi permit să câștige valoare. În mod alternativ, opiniile negative, cum ar fi în cazul hack-urilor de schimb cripto, portretizează Bitcoin în mod negativ, generând scăderea prețurilor.
Volatilitatea mare a monedei Bitcoin o face un activ cu fluctuații de preț puternice și substanțiale. De exemplu, valoarea monedei Bitcoin a crescut vertiginos în toamna lui 2020, însă a pierdut aproape jumătate în primăvara următoare. A început să crească din nou câteva luni mai târziu, crescând aproape dublu pentru a atinge prețul de 68.000 USD per BTC în noiembrie. Bitcoin a demonstrat capacitatea de a rezista la inflație mai bine decât monedele fiduciare și decât alte active tradiționale.
Acest lucru a avut un impact asupra creșterii imense a prețurilor, odată cu creșterea volumelor zilnice de tranzacționare de pe bursele majore. Deși oferta de Bitcoin este limitată la doar 21 de milioane de token-uri, monedele individuale sunt divizibile în opt zecimale. Acest lucru le permite utilizatorilor să cheltuiască Bitcoin pe microtranzacții mai mari, medii și mici. Oferta limitată de Bitcoin determină deficitul, permițându-i să atragă și să păstreze o ofertă de valoare mai mare în timp. Experții cred că Bitcoin va deveni și mai valoros din cauza cererii sale în creștere și a ofertei în scădere.
Bitcoin este fără îndoială cea mai populară și mai profitabilă criptomonedă din prezent. Articolul de mai sus a subliniat ce trebuie să știți despre cum funcționează și cum face bani.