Cum e treaba cu Biserica

2

Echipa Bacau NET a mers astazi la Biserica „Sfanta Inviere” din Buhusi (Judetul Bacau). Nu s-a putut intra in Biserica intrucat era inchisa. Probabil, pentru a te inchina trebuie sa mergi doar duminica.

La avizier observam un afis care spune cam asa : „Catre toti donatorii pentru construirea clopotnitei, incepand cu 15 mai 2010 in aceste tabele vor fi nominalizati numai donatorii ce au depus sume de peste 300 lei”;  asadar, pentru a stimula donatiile si pentru ca „donatorii” sa ocupe un loc fruntas trebuie sa dea minim 300 lei.

Mai departe observam un alt afis: „Se interzice aprinderea in Sfanta Biserica a lumanarilor cumparate din comert ! ” De ce? Pentru ca la Sfanta Biserica o lumanare costa 50 de bani iar in comert 10,20 bani?

2 COMENTARII

  1. chiar asa de ce japcarii astia de preoti cer taxa fixa 300-4000 sa te casatoresti si iti dau chitanta pe 100 lei ? astea sunt biserici ? eu nu ma duc la biserica la buhusi niciodata, ma duc cu familia la manastiriile si schiturile din apropiere si va indemn sa faceti la fel! halal preoti

  2. Asa e! Va dau dreptate pentru ca si eu am de mult aceste probleme si nu am vazut pe nimeni pana acum sa vorbeasca atat de deschis ca in articolul de mai sus. As mai avea niste adaugari la articol cum ar fi faptul ca nu te poti „casatori religios” daca nu ai 400-500 lei TAXA FIXA IMPUSA DE BISERICA SF INVIERE SI CELELALTE si daca vrei ti se spune de la bun inceput ca iti dau CHITANTA pe 100 lei daca vrei … la fel fac si la inmormantari, parastase, donatii si lumanari…. nu ar fi normal sa dea omu cat are..poate unu are 1000 lei pentru casatoria religioasa si ajuta biserica poate unu are doar 100 lei… cum sa impui TAXA FIXA si sa spui cu impertinenta ca dai chitanta pe 100 lei.. preotii adevarati sunt la manastiri si schituri nu aici in orasul asta unde asa zisii „preoti” iti cer spaga fixa exact ca nasul din tren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.