Cum au reusit doi bacauani sa fure mai multe sume de bani de la bancomate, prin metoda „CASH TRAP”


Polițiștii Serviciului de Investogații Criminale Bacău au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt din ATM-uri unităţi bancare, prin metoda „CASH TRAP”.

          Astfel, au fost identificaţi doi bărbați, de 33 și 44 de ani, ambii din mun. Bacău, care, în perioada iulie – august 2022, prin folosirea unor dispozitive artizanale ar fi reuşit sustragerea mai multor sume de bani.

         Bănuiții ar fi acţionat pe raza județelor Bacău, Vrancea, Neamţ şi Braşov.

         Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale, criminaliști, polițiști de ordine publică din Blăgeşti şi Gârleni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, unul pe raza mun. Bacău şi altul pe raza comunei Gârleni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (dispozitive de blocare a fantei eliberare numerar, telefoane mobile, cartele SIM, scule, etc).
         În baza unor mandate de aducere, cei doi bănuiți au fost conduşi la sediul I.P.J. Bacău, unde în baza probatoriului administrat a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

         Ulterior, faţă de bărbatul de 44 de ani, instanţa de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar împotriva celui de 33 de ani, a fost luată măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

„CASH TRAP” este o metodă folosită de infractorii cibernetici pentru a ataca un bancomat. Atacatorii introduc fizic un dispozitiv în interiorul bancomatului, care captează numerarul care este alocat de altui client. Dispozitivul instalat în interiorul slotului de numerar ATM pentru a capta banii este cunoscut sub numele de glue-trap. Acest dispozitiv acționează ca un obturator fals și opreste banii alocați clienților.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.