Cum au aplicat lanturile de benzinarii reducerea de 50 bani/litru. Cu cat se vinde in Bacau 1 litru de carburant


Marile lanțuri de benzinării au aplicat reducerea de 50 de bani pe litru la carburanți, spune Consiliul Concurenței. Reamintim că vineri a intrat în vigoare ordonanța de guvern pentru compensarea cu 50 de bani a prețului la benzină și motorină.

In Municipiul Bacau, cea mai ieftina motorina o gasim la statiile Lukoil – 8.69 lei, urmata de Rompetrol – 8.75. Cea mai scumpa motorina standard este la MOL – 9.25 lei. Motorina premium se vinde cu 9.05 la Lukoil.

Benzina standard are cel mai mic pret la Lukoil – 8.10 lei, urmata de 8.16 lei la Rompetrol. Cea mai scumpa benzina standard este la MOL – 8.66 lei.

Actul normativ prevede următorul mecanism pentru reducerea cu 50 de bani:

  • Pe perioada 01.07.2022 – 30.09.2022, operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali – persoane fizice și juridice care achiziționează carburanții pentru consumul propriu, și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 Lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate.
  • Pentru fracțiuni dintr-un litru reducerea de preț și respectiv compensarea se vor acorda proporțional.
  • Pe perioada de aplicare a prezentei scheme de compensare, operatorii economici prevăzuți vor afișa pe totem prețul care include această reducere de preț, iar în sistemul de gestiune și la pompă va fi înscris prețul de vânzare fără reducerea comercială.
  • În cazul acordării reducerii de preț, aceasta se va evidenția distinct pe documentele fiscale aferente vânzărilor, bonuri fiscale și/sau facturi.

În privința compensării de la bugetul de stat, actul prevede că suma de 0,25 de lei/litru reprezintă o subvenție legată direct de preț și se include în baza de impozitare a TVA.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.