Cum arata o scoala renovata in judetul Bacau din bani privati. Asociatia BookLand a investit 145.000 euro


Sansa la o educatie de calitate le-a fost acordata de catre Asociatia BookLand elevilor de la Scoala Primara Negulesti din comuna Dealu Morii, judetul Bacau. Scoala le-a fost renovata in doar trei luni !Investitia in valoare de 145.000 euro realizata de Asociatia BookLand si partenerii acesteia se va regasi in rezultatele la invatatura ale elevilor, intrucat e cunoscut faptul ca performanta scolara este influentata atat de mediul ambiental, cat si de confortul emotional.

In judetul Bacau, in 2021, Asociatia BookLand a renovat integral Scoala Primara Tepoaia din comuna Motoseni, iar in acest moment este in plin santier si Scoala Gimnaziala ”Constantin Moscu” din comuna Izvoru Berheciului.

Prin programul de ”Renovare scoli in mediul rural” al asociatiei, sub motto-ul Impreuna CONSTRUIM oameni, in 2020-2021, 37 de scoli din satele Romaniei au devenit locuri in care deja peste 7.000 de copii merg cu placere sa invete. Iar anul acesta se renoveaza inca 29 scoli situate in 22 judete! Fara granturi europene, pur si simplu mobilizand sute de companii sa contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizarii nr. 32/1994), dar si motivand autoritatile si comunitatea locala sa se implice. Astfel se vede puterea si determinarea domeniului privat in a schimba lucrurile in domeniul educatiei, iar asta intr-un timp record si de zeci de ori mai eficient din punct de vedere costuri.

Scoala si Gradinita sunt spatiile in care copiii isi petrec cea mai mare parte a timpului. De aceea un mediu confortabil, sanatos si civilizat este absolut necesar pentru starea lor de bine si pentru obtinerea performantelor. Toti ne dorim o scoala moderna, frumoasa si atragatoare. Pentru increderea si sustinerea financiara acordata multumim din suflet Asociatiei BookLand. Respect, recunostinta si multa putere de munca pentru cresterea calitatii educatiei in mediul rural!” – Maricel Silion, Director Scoala Primara Negulesti

Modernizarea cladirilor scolare, asigurarea conditiilor sanitare necesare pentru functionare, dotarea materiala corespunzatoare pentru desfasurarea optima a actului educational sunt conditii esentiale pentru motivarea elevului, pentru reducerea absenteismului si diminuarea abandonului scolar, precum si pentru cresterea ratei de absolvire. Demersul nostru educational va rodi curand si la Negulesti! In intervalul Mai-Iulie 2022 am schimbat aspectul scolii in bine prin lucrari de: anvelopare si vopsire a peretilor exteriori, inlocuire a acoperisului si asterelii aferente, amenajare a toaletei in interiorul scolii, transformare a unei magazii conexe intr-o sala de gradinita moderna cu cromatica atragatoare pentru cei mici, transformare a unor WC-uri exterioare intr-un spatiu de depozitare generos, pavare a curtii si a aleilor de acces, precum si imprejmuire cu gard a terenului de sport. Multumim Primariei Dealu Morii care a sustinut jumatate din manopera!Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia BookLand 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.