Cum a reusit un puscarias condamnat la 25 de ani de inchisoare sa pacaleasca mai multe persoane prin metoda „Accidentul”, chiar din Penitenciarul Bacau

0

Un barbat condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru inselaciune – cele mai multe fapte facute chiar in spatiile gratiilor – a mai primit inca 5 ani de inchisoare pentru inselaciuni prin metoda „Accidentul”. Barbatul a reusit sa dezvolte o tehnica care functioneaza chiar si in prezent.

In acest moment, acesta este incarcerat in Penitenciarul Bacau. Barbatul folosea un telefon mobil introdus ilegal in spatele gratiilor si pacalea persoane in varsta.

Șerban are un colaborator în libertate căruia îi cere să caute pe internet serii de numere de telefon fixe încă valabile. Partenerul îi enumeră prefixul și primele trei cifre apoi Șerban adaugă la întâmplare următoarele trei. Apelează în neștire până reușește să dea de vocea care-i convine, de regula a unei persoane în vârstă. Al doilea secret al escrocului. Apelurile au loc mult după miezul nopții, la ore la care oamenii dorm profund. Năuciți de somn și ”paralizați” de vestea că fiul/fiica lor a suferit un grav accident și este pe cale să intre în operație, oamenii nu mai gândesc lucid și respectă la virgulă indicațiile escrocului.

În prima parte a dialogului Șerban folosește o voce ”alterată”, ”fomfăită” imitând suferințele unui om aflat pe masa de operație. Sunt două motive pentru care-și schimbă vocea în acest mod: părintele să nu identifice șarlatania, dându-și seama că nu este vocea copilului său, iar în al doilea rând pentru ”impresia artistică”. Se vaită că-l doare, că ”moare”, că ”ustură”, că are mască de oxigen pe gură, că are maxilarul fisurat etc, astfel părintele este convins că vorbește cu fiul.” se arata intr-un articol publicat de ziare.com

Tehnica dialogului este desăvârșită. Are puterea ca doar în câteva replici să afle numele fiului victimei.

”DOMNUL: Da!

RȘ: Alo!

DOMNUL: Alo!

RȘ: Vezi că sunt la spital.

DOMNUL: Poftim?

R.Ș: Vezi că sunt la spital.

DOMNUL: Nu înțeleg.

R.Ș: Vezi că sunt la spital.

DOMNUL: Cine e la spital?

R.Ș: Eu.

DOMNUL: Cum îți spune?

RȘ: Eu tată, sunt la urgență.

Articol integral pe ziare.com

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.