Cum a reusit bacauanul Marius Albu sa faca inconjurul lumii singur intr-un velier

Marius Albu s-a nascut in 1955, in Onesti, judetul Bacau. Inca din copilarie si-a propus, dupa ce a citit Jules Verne și „Toate pânzele sus”, sa faca inconjurul lumii. A reusit in anii `90. A încheiat prima expediție în 1997, după aventuri incredibile. De exemplu, în 1995, uraganul Luis, forță 3, „a aruncat velierul cu cei doi coechipieri pe mal” în insula Saint Martin din Caraibe, barca suferind stricăciuni însemnate. De la încheierea primei expediții, Albu a mai făcut înconjurul lumii de încă două ori, însă de fiecare dată l-a făcut însoțit de cineva.

Plecat pe 17 octombrie 2019 din La Linea, lângă Gibraltar, Marius Albu, 67 de ani, a ajuns 932 de zile mai târziu în același loc după ce a înconjurat Globul, cu tot cu o escală prelungită în Australia și Noua Zeelandă. Citeşte întreaga ştire: VIDEO. Performanță unică. Primul român care încheie înconjurul lumii singur într-un velier.

Joi, în jurul prânzului, băcăuanul Marius Albu a încheiat o expediție extraordinară. El a plecat acum doi ani și jumătate în jurul globului la bordul unui velier numit Wamm III și s-a întors, pe 5 mai 2022, în același loc. Inițial, românul a dorit să facă înconjurul lumii fără escală. Însă, chiar și cu oprirea din Australia pentru a-și repara barca, performanța sa rămâne una remarcabilă, fiind primul român care încheie, singur, un tur în jurul lumii într-o ambarcațiune cu pânze.

Traseul a fost La Linea, Spania / Gibraltar – Capul Bunei Speranțe – Noua Zeelandă prin Oceanul Indian – Australia (escală) – Oceanul Pacific – Capul Horn – Gibraltar (La Linea, Spania). Inițial, planul a fost să meargă 28.000 de mile marine. După ce a rezolvat probleme inițiale cu internetul, Albu, care împlinește în această lună 67 de ani, a ținut un jurnal de bord pe pagina Cu Toate Pânzele Sus.

Citeste intreaga poveste pe Libertatea.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAu furat vaca din curtea unei femei si au plecat cu ea in masina
Articolul urmatorDaniel Dines, cofondatorul companiei de 10 miliarde de euro UiPath, a discutat cu studentii din CLUJ: „Banii sunt absolut irelevanti”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.