VIDEO : Cultura de canabis descoperita de in Bacau


Doua persoane de 39 si 20 de ani au fost arestate si risca 15 ani de inchisoare, dupa ce politia bacau a descoperit in apartamentul acestora o cultura in-door de canabis.

La data de 14.05.2012, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale Bacău, Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău şi I.P.J. Bacău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au desfăşurat în municipiul Bacău o acţiune de prindere în flagrant a unui tânăr de 20 de ani, în timp ce încerca să comercializeze canabis către doi consumatori.

În urma realizării flagrantului polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare la locuința tânărului de 20 de ani și a altui cetățean de 39 de ani din municipiul Bacău. În locuința acestuia din urmă polițiștii au identificat o cultură in-door de canabis în mediu controlat. Astfel, în balcon şi baia imobilului se aflau 52 ghivece cu plante de canabis în diferite stadii de creştere, în greutate totală de aproximativ 400 g. Totodată au fost identificate şi ridicate obiecte şi aparatură necesare cultivării culturii de canabis, respectiv tubulatură şi ventilatoare pentru aerisire, lămpi speciale pentru iluminat şi încălzit.

Din cercetările s-a stabilit că bărbatul de 39 de ani a înfiinţat la domiciliul său o cultură de canabis, drogurile rezultate fiind comercializate zilnic, în principal prin intermediul tânărului de 20 de ani, dar şi direct, pentru sume cuprinse între 50 și 100 lei doza.

Faţă de cei doi bărbați procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Amintim că potrivit Legii 143/2000privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpãrarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fãrã drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.