CSM a devansat termenul pentru procurorii-șefi. Avizul, dat pe 10 mai

0

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a devansat cu aproape o lună calendarul avizării celor şase candidaţi propuşi pentru funcţiile de conducere din parchete. Astfel, aceştia vor fi intervievaţi pe 8 şi 9 mai, iar avizele vor fi trimise Ministerului Justiţiei pe 10 mai.

Premierul Victor Ponta ceruse Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să reconsidere calendarul stabilit pentru avizarea propunerilor pentru șefia DNA și a Parchetului General.

La începutul săptămânii viitoare, Ministerul Justiției va întreprinde toate măsurile necesare pentru a transmite, către Consiliul Superior al Magistraturii, documentele prevăzute de lege cu privire la cei șasecandidați propuși pentru funcțiile de conducere din Ministerul Public.

Primul-ministru Victor Ponta, în calitate de Ministru al Justiţiei, adresează rugămintea secţiei de procurori a CSM de a analiza posibilitatea reconsiderării calendarului stabilit pentru procedurile legale, în dorinţa asigurării, cât de curând posibil, a stabilităţii necesare la nivelul conducerii Ministerului Public.

Comunicat de presă al Guvernului

CSM stabilise pe data de 3 iunie avizarea propunerilor lui Victor Ponta pentru şefia DNA şi a Parchetului General.

Iată calendarul anunţat de CSM:

3 aprilie-30 aprilie: se vor solicita documentele din partea candidaţilor. Documentele includ rechizitoriile realizate de aceştia, deciziile luate de-alungul timpului.

30 aprilie – 21 mai: CSM va analiza proiectele de management ale candidaţilor

21 mai:  CSM va analiza toate datele acumulate

28, 29, 30 mai: procurorii propuşi de Victor Ponta vor merge la CSM, secţia pentru procurori, unde vor fi intervievaţi

3 iunie: CSM va transmite avizele, în urma interviurilor.

Sursa: Sursa Zilei


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.