Crucea Rosie Bacau organizeaza a VI-a editie a „Taberei internationale de pregatire si interventie in caz de dezastre”

„Tabăra internațională de pregătire și intervenție în caz de dezastre – Comăneşti, Galion”, ediția a VI-a, și-a deschis oficial porțile, luni, 25 iulie 2022. Tabăra, devenită un proiect de tradiție, la care participă anul acesta aproximativ 100 de voluntari din filiale și subfiliale ale Crucii Roșii din toată țara, dar și invitați din alte țări, este organizată de Filiala Bacău și Subfiliala Comănești, cu sprijinul Sediului Central al Crucii Roșii Române și al Primăriei Comănești.

Timp de șase zile, voluntarii prezenți în „Tabăra internațională de pregătire și intervenție în caz de dezastre – Comăneşti, Galion” vor acumula cunoștințe referitoare la managementului situaţiilor de urgenţă, utilizarea logisticii necesare, precum şi pregătirea pentru salvarea de vieţi omeneşti în cazul unor posibile calamităţi și a altor situații de dezastre și criză.

La deschiderea oficială au participat: Dan Marcel Babliuc-Directorul Filialei Bacău; Narcis Jitaru-Subprefect al județului Bacău și Președintele Subfilialei Comănești; Viorel Miron-Primarul orașului Comănești; Mircea Fechet-Deputat în Parlamentul României; Inspectorul Șef al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău-Colonel Cărăşel Ovidiu-Vasile; Dr. Aura Crețu-Manager General Serviciul de Ambulanță Județean Bacău; Dr. Mihaela Arim-Director Executiv Direcția de Sănătate Publică Bacău; Gabriel Lupu-Subprefect al Județului Bacău; Primarul orașului Dărmănești-Constantin Toma; Primarul orașului Slănic Moldova-Gheorghe Baciu, Viceprimarul municipiului Moinești-Bogdan Legănuș, reprezentanți din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc, reprezentanți ai Crucii Roșii Bacău și ai Subfilialei Comănești, voluntari ai Crucii Roșii Române din peste 20 de județe.

Dan-Marcel Babliuc, directorul Crucii Roșii Bacău, a adresat câteva cuvinte voluntarilor prezenți la deschidere și i-a îndemnat să participe activ la atelierele din aceste zile, acumulând astfel cât mai multe cunoștințe referitoare la intervenția în diferite situații de dezastre, pe care ulterior să le transmită și altor voluntari din județele de proveniență. Totodată, a mulțumit primarului orașului Comănești și președintelui Subfilialei Comănești a Crucii Roșii pentru sprijinul acordat an de an în organizarea Taberei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCei 77 de km din A7 – sector Bacau – Pascani – au fost lansati in licitatia pentru executie
Articolul urmatorA condus un autoturism deși avea o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.