Crin Antonescu s-a retras din cursa pentru prezidențiale. Liberalul a renunțat și la șefia PNL

0

Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a anunțat sâmbătă că renunță să mai candideze la președinția României și cere dreptei unificate să găsească rapid cel mai bun candidat posibil. El a anunțat totodată că renunță și la conducerea interimară a partidului.

Cel mai probabil, anunțul său surprinzător deschide calea pentru o candidatură al lui Klaus Iohannis la conducerea partidului și la alegerile prezidențiale din toamnă. Acesta a reacționat salutând gestul „unui mare om politic”. Antonescu a precizat că nu face pași înapoi, dar dorește ca drepta să găsească o soluție redutabilă pentru a face „o țară pentru pietoni, nu pentru baroni”. Fostul prezidențiabil a mai spus că nu pleacă nicăieri și își pune la dispoziția partidului întreaga experiență.

Crin Antonescu a ieșit din sală imediat după ce a făcut declarația și nu a mai stat de vorbă cu ziariștii. Ludovic Orban, deputat PNL, a declarat că gestul lui Crin Antonescu nu-l surprinde, pentru că este gestul unui lider autentic, care pune deasupra intereselor personale interesele generale. „L-am recunoscut pe prietenul meu de 20 de ani, cel pe care îl pierdusem pentru o scurtă perioadă de timp”, a spus Ludovic Orban, citat de Digi24.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.