Crin Antonescu la Bacău: „Nu le datorăm nimic celor de la PSD. Nu accept ca PNL să fie vioara a doua”


Turneul electoral al liderului PNL Crin Antonescu s-a oprit sâmbătă în Bacău. Șeful liberalilor a venit însoțit de Marian Petrache, directorul de campanie al PNL, precum și de Mihai Țurcanu, candidat PNL la europarlamentarele din 25 mai. Antonescu a fost întâmpinat de întreaga conducerea a PNL Bacău, dar și de aproximativ 1000 de activiști cu care liderul liberal s-a întâlnit sub cupola Teatrului de Vară. De la întâlnire nu au lipsit parlamentarii PNL Bacău, dar și armata de primari liberali. Amfitrionul întâlnirii de la Teatrul de Vară a fost deputatul Ionel Palăr.

stavarache crin sustac petrache 10 maiFără cei mai importanți candidați la europarlamentarele din 25 mai, dar și cu o sală pe un sfert goală, liberalii băcăuani au decretat începutul campaniei electorale, una care ar urma să se încheie tocmai în toamnă, odată cu posibila instalare la Cotroceni a președintelui Crin Antonescu. Au rostit discursuri în fața unei asistențe mai curând apatice parlamentarii Dragoș Luchian, Viorica Marcu și Lucian Ciubotaru, precum și Ionel Palăr, cu un speech mai inspirat ca niciodată.

Palăr a atras atenția că în contextul manipulărilor mediatice ce vizează PNL, susținătorii partidului par demobilizați, în timp ce votanții așteaptă o cu totul altă reacție din partea liberalilor. „PSD-ul nu crede în lacrimi, dragi colegi. Datorită manipulării la care suntem supuși, se pare că unii din activiștii noștri sunt mai defetiști decât alegătorii. Am uitat că PNL a avut tot dreptul să obțină ce-a obținut prin USL. N-am primit pomană, iar Ponta nu era azi premier dacă PNL nu constituia mașina politică USL”, a afirmat deputatul. El a atenționat primarii liberali să nu plece urechea la promisiunile PSD, apreciind că „nimic nu va mai fi cum a fost”.

Șeful PNL Bacău, Romeo Stavarache, a făcut recurs la caracterul istoric al partidului, atacând PSD și afirmând că PNL nu Ionel Palar - PNL - 20 maimai poate avea aliați de conjunctură. „Ce să spună PSD? Care sunt eroii acestui partid și ce-au făcut aceștia în primul rând pentru țară și nu pentru ei?”, s-a întrebat retoric Stavarache, evidențiind rolul jucat de liberali în crearea României moderne. Directorul de campanie al PNL, Marian Petrache – președintele Consiliului Județean Ilfov – a declarat că PNL este singurul partid de dreapta capabil să furnizeze viitorul președinte al României și că scorul de 20 la sută fixat pentru europarlamentare nu e intangibil.

„Unde sunt foarte puternici, pesediștii își dau arama pe față: fac liste cu oameni care trebuie să vină la mitingul lor pe linie de întreprindere, ca înainte de 89. La Bacău, unde sunt mai slabi, sunt foarte prietenoși. Îmi amintesc când îi vorbeam lui Ponta de Spitalul Municipal, îmi spunea «Iar ai venit cu Stavarache». Acuma la inaugurare a redevenit prieten cu Stavarache. Domnul Ponta e cel mai mare prieten al PNL”, și-a început discursul Antonescu.

Antonescu 10 maiLiderul PNL a cerut activiștilor să nu mai fie defensivi și să contracareze imaginea PNL de partid aflat la originea ruperii USL. „De ce nu-i întreabă nimeni ce-au avut cu Johannis, de ce nu l-au vrut? De ce nu-i întreabă nimeni că în campanie am denunțat Roșia Montană iar ei la guvernare vindeau aurul României? De ce trebuie să fim noi defensivi? Cu ce am greșit noi față de PSD și de Ponta? Nu le datormăm nimic celor de la PSD. Eu nu le datorez nimic, Stavarache nu le datorează nimic. V-a dat PSD-ul ceva? Nu. Să nu mai fim defensivi”, a cerut Antonescu.

Șeful liberalilor a încheiat afirmând că 20 la sută este o țintă acceptabilă pentru PNL și că la nivelul conducerii centrale ținta stabilită a fost de 25 la sută la europarlamentare. Antonescu a afirmat că un partid de 20 la sută poate emite pretenții la prezidențiale. „La militanții noștri eu un fel de văicăreală, că eu îmi dau demisia dacă nu luăm 20 la sută. Dacă ținta noastră e 25 la sută și eu nu iau nici 20, atunci ceva e în neregulă. Eu nu am ținut capul jos în fața nimănui. În 2009, am ieșit la Cluj să mă bat cu Băsescu, în timp ce candidatul PSD a stat ascuns. Nu accept ca PNL să fie vioara a doua, nu atât timp cât sunt președintele acestui partid”, a promis Crin Antonescu.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, Antonescu este așteptat la Onești, unde militanții locali ai partidului precum și conducerea PNL Onești au organizat un miting electoral. În 2009, PNL a obținut la europarlamentare 14 la sută, scor socotit slab de conducerea de azi a partidului. Potrivit șefului de campanie, Marian Petrache, cei 13 președinți de consilii județene și 900 de primari trebuie să propulseze partidul la peste 20 la sută. Petrache a apreciat că un PNL sub 20 la sută nu poate da viitorul președinte al țării.


Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.