Criminalul din Onesti isi va afla sentinta finala la sfarsitul acestei luni. La ultimul termen, Morosan a declarat ca este „victima unei conspiratii”

0

Curtea de Apel Bacau a judecat ultimul termen in dosarul dublei crime petrecute in urma cu doi ani, in Onesti. Va reamintim ca un barbat de 68 de ani, ajutat de sotia sa, a ucis doi muncitori care renovau fostul sau apartament – pierdut in justitie din cauza unor datorii. Sentinta finala se va anunta pe data de 31 martie.

Cele doua crime au avut loc intr-un bloc din Onesti, judetul Bacau. Autorul – Gheorghe Morosan – i-a sechestrat pe cei doi muncitori in apartament, iar cand politia a incercat sa intre i-a ucis cu un cutit.

Inculpatul Gheorghe Morosan si-a spus ultimul cuvant în cadrul procesului penal: ”Morosan a sustinut chiar si in ultimul cuvant ca este victima unei conspiratii ce a fost orchestrata de fostul procuror general al parchetului Curtii de Apel Bacau (fapte neprobate) si ca victimele au fost omorate de catre politisti. Procurorul, dar si noi, partile civile, am solicitat ca hotararea de condamnare de la fond de 30 de ani sa fie mentinuta. Aici se inchide povestea primei rapiri ce a dus la decesul a doua persoane din istoria de dupa 1990 a Romaniei.”, a precizat avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă rudele victimelor.

Soția inculpatului, Aurelia Moroșan, a fost condamnată în primă instanță la 12 ani de închisoare.

Gheorghe Morosan

Pe 1 martie 2021, Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori care făceau reparații la un apartament care îi aparținuse. Înainte să meargă spre apartament, bărbatul a cumpărat benzi adezive de la un magazin, pe care le-a folosit apoi să imobilizeze cei doi muncitori, potrivit procurorilor. Din apartament, Moroșan a sunat la 112 și a spus că a sechestrat două persoane, amenințând că le va omorî dacă nu îi sunt îndeplinite cerințele. În zonă au intervenit mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și pompieri. Au urmat ore de negocieri. Până să intervină Poliția, bărbatul atunci în vârstă de 68 de ani i-a înjunghiat mortal pe muncitori.

Sursa: clujust.ro

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.