Crește numărul victimelor în cazul accidentului feroviar din apropierea Bacăului. Mecanicul de locomotivă a murit


Un tren interRegio care circula pe ruta Bucureşti – Iași a lovit un camion, la o trecere de cale ferată din apropierea Gării Bacău, iar în urma impactului un vagon al trenului a deraiat. Şoferul camionului și mecanicul de locomotivă au murit. 

camion accidentMecanicul trenului de pasageri București – Iași, tren care a intrat în coliziune ieri cu un camion TIR pe raza comunei Nicolae Bălcescu, a decedat în cursul serii, după ce echipajele SMURD l-au descarcerat din locomotiva contorsionată. În pofida mai multor încercări de resuscitare, mecanicul a murit din cauza leziunilor suferite în urma impactului cu tirul încărcat cu cereale. Șoferul camionului, în vârstă de 42 de ani, a murit pe loc, în urma accidentului petrecut vineri după-amiaza.

Traficul feroviar pe relația București – Suceava a fost blocat timp de mai multe ore. Accidentul a avut loc pe raza comunei Nicolae Bălcescu, sat Valea Seacă. Un TIR nu s-a asigurat la o trecere de nivel, fiind surprins de un tren de pasageri ce asigura cursa București – Suceava. În urma impactului, camionul fiind târât 20 de metri pe calea ferată. Din inerție, garnitura de tren s-a deplasat alți 200 de metri, locomotiva fiind desprinsă de garnitură în urma impactului. Locomotiva s-a deplasat încă aproximativ 1 kilometru după care s-a oprit. În tren se aflau peste 200 de persoane.

„CFR Calatori informează că, în jurul orei 16:00, între Valea Seacă şi Bacău, şoferul unei basculante nu a respectat indicaţiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată şi a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1753, Bucureşti – Iaşi. În urma impactului, s-a produs deraierea primului vagon de la locomotivă. În timpul frânării bruşte, în cădere, bagajele au rănit uşor câţiva călători din primul vagon. Niciunul dintre cei aproximativ 180 de pasageri ai trenului nu a fost grav rănit. Au fost anunţate echipaje de descarcerare, SMURD, Poliţia şi Procuratura. Echipele feroviare s-au deplasat la faţa locului pentru intervenţie. La acest moment, circulaţia feroviară este închisă şi vor fi asigurate în cel mai scurt timp mijloace auto şi o nouă garnitură de tren pentru preluarea călătorilor din Gara Bacău. CFR Călatori cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate de incident şi îi asigură că depune toate eforturile pentru ca aceştia să ajungă în siguranţă la destinaţie”, precizează CFR Călători, într-un comunicat remis la câteva ore de la producerea accidentului.
â

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.