COVID19. In ultimele zile sunt raportate decese din trecut. Mihaela Arim : „Activitatea a fost foarte intensă. Sunt diferiți medici care au greșit, nu e unul singur”

   

In ultimele zile sunt raportate decese care nu au legatura cu prezentul. Decesele au avut loc in anul 2020 sau in ultimele luni.

   

În perioada 28 mai – 2 iunie 2021 au fost raportate 95 de decese COVID petrecute în trecut. Decesele provin din județele Bacău, Neamț, Botoșani, Călărași, Hunedoara și Brăila. Reprezentanții DSP-urilor susțin că, până la finalul lunii iunie, baza de date cu decesele COVID va fi reactualizată zilnic cu decesele neînregistrate până acum, la cererea Ministerului Sănătății.

Decesele mai vechi sunt introduse zilnic in baza de date de catre DSP-uri si apar in inregistrari ca fiind a zilei in curs. Unul dintre județele unde apar astfel de decese este Bacău, unde până acum au fost înregistrate 26.000 de cazuri de infectare COVID-19 și 991 decese COVID-19.

Sub o sută din aceste decese sunt de anul trecut și au fost introduse în sistemul de raportare în aceste zile. Directorul DSP Bacău, dr. Mihaela Arim, spune că decesele nu au fost introduse la timp din mai multe motive, principalul fiind volumul mare de muncă din spitale:

Multe decese neraportate au fost de la spitale unde numărul de cazuri a fost foarte mare, activitatea a fost foarte intensă. Sunt diferiți medici care au greșit, nu e unul singur. Spitalele unde au fost cele mai multe internări au avut și cele mai multe decese, pentru că au avut și secție de ATI și automat acolo au apărut multe decese, arată Mihaela Arim cauza pentru care morții COVID nu au fost înregistrați la timp.

Sursa: Europa Libera

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here