COVID-ul, vinovat pentru nefinalizarea Insulei de Agrement. Care este stadiul fizic al lucrarilor

Scurt istoric

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Dupa nenumarate „lansari”, ultima data anuntata pentru deschiderea Insulei de Agrement era de 1 mai 2020. Anuntul a fost facut de primarul Necula in octombrie 2019, cand lucrarile depaseau stadiul de 70%.

Din cauza nefinalizarii in timp util a Insulei de Agrement, Municipiul Bacau a fost nevoit sa returneze aproximativ 8 milioane de lei, bani primiti prin fonduri europene.

„Daca este sa facem un mic istoric : cererea de finantare depusa in 2012 , un prim proiectant care nu a reusit sa duca la capat proiectul; in 2015 s-a reziliat contractul si un nou proiectant a continuat; proiectarea a fost atat de prost executata, inca lucrarile s-au oprit in 2016 din imposibilitatea executarii. Toate greselile proiectantului au fost constatate si in instanta, unde am castigat definitiv, in mai 2018, 3 milioane de lei – despagubiri. De la momentul respectiv, am intrat intr-o noua procedura cu un nou proiectant. Din mai lucreaza SSPM la modernizarea insulei. ” spunea Cosmin Necula in octombrie 2019

foto: Iulian Radu
foto: Iulian Radu
Numarul de banci montate la Insula de Agrement pare putin exagerat, in raport cu spatiul.

COVID-ul, vinovat de ultima intarziere

Conform informatiilor transmise de SSPM, societatea care se ocupa cu finalizarea lucrarilor la Insula de Agrement, pandemia a „lovit” aceasta investitie.

Lucrarile la Insula de Agrement sunt finalizate in proportie de 87%, iar fondurile necesare sunt asigurate conform bugetului pe 2020.

SSPM da vina pe COVID, care a afectat aprovizionare, astfel ca lucrarile nu au putut fi finalizate :

„În urma măsurilor dispuse la nivel național în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV 2, activitatea de aprovizionare a fost afectată. Principalii furnizori de materiale s-au aflat în imposibilitatea respectării termenelor de livrare, situație ce a determinat decalarea termenelor prevăzute în graficul de lucrări.” ne-a transmis SSPM

La inceputul lunii aprilie a fost solicitata o prelungire a termenelor contractuale, astfel ca dupa ce vor fi furnizate materialele se va incepe amenajarea peisagistică și finisajele exterioare. Societatea Primariei nu a furnizat o data exacta pentru finalizarea investitiei.

Decolmatarea insulei a fost finalizata in vara lui 2019, printr-un proiect de 13 milioane de lei, scos la licitatie de ABA Siret si realizat de firma Aqua Park.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here