Costume de pirotehnisti, cumparate de Consiliul Judetean Bacau cu 12 000 euro


Foto : realitatea
Foto : realitatea

Consiliul Judetean Bacau a achizitionat doua costume de pirotehnisti cu suma de 53.940 lei bucata, aproximativ 12 000 euro. Echipamentul va fi folosit de angajatii ISU Bacau in misiuni de asanare a terenurilor unde sunt descoperite elemente de munitie.

Asemănătoare echipamentelor folosite de geniştii de la SRI, cele două costume de pirotehnişti achiziţionate de Consiliul Judeţean Bacău sunt prevăzute, printre altele, cu sistem de comunicare audio-video între membrii echipei de intervenţie la asanarea unei zone unde au fost descoperite elemente active de muniţie.

Reprezentanţii ISU Bacău susţin că se impunea dotarea pirotehniştilor cu aceste echipamente performante, având în vedere pericolul la care se expun atunci când merg în diverse misiuni pe teritoriul judeţului Bacău.

„Este clar că personalul echipei pirotehnice din cadrul ISU Bacău va fi mult mai bine protejat pe timpul misiunilor de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din perioada conflictelor militare. Gradul de siguranţă a crescut considerabil, riscurile unei accidentări fiind mult diminuat. De exemplu, la explozia unei grenade ofensive la un metru de el, pirotehnistul este protejat sută la sută. În cazul unei bombe de aruncător, dacă aceasta explodează la o distanţă de trei metri de cel care poartă noul echipament, gradul de siguranţă este de 90 la sută”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Deasemenea , Consiliul Judetean Bacau a mai cumparat si o autospeciala de interventie a carui costa se ridica la 136 000 lei.

Sursa: mediafax.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.