Cosmin Necula si Dragos Stefan au fost achitati pentru abuz in serviciu. Curtea de Apel: Achita inculpatii pentru abuz in serviciu, mentine celelalte dispozitii ale sentintei apelate

0

Curtea de Apel Bacau i-a achitat pe fostul primar, Cosmin Necula si pe fostul viceprimar Dragos Stefan, in dosarul in care erau acuzati de abuz in serviciu. In prima instanta, cei doi au fost condamnati la trei ani de inchisoare cu suspendare. Necula si Stefan au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, sub acuzația de abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că la data de 10 iulie 2017, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, inculpații Necula Cosmin și Ștefan Dragoș Daniel, cu intenție, i-au determinat pe consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Curtea de Apel Bacau: Admite apelurile, desfiinteaza in parte sentinta penala insa mentine celelalte dispozitii ale sentintei apelate

Curtea de Apel i-a achitat pe cei doi de faptele penale de care erau acuzati, insa le-a pastrat celelalte dispozitii ale sentintei apelate.

Solutia pe scurt:

Tip solutie: Schimbat total sau în parte
Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod proc.pen., admite apelurile declarate de apelanţii-inculpaţi Necula Cosmin şi Ştefan Daniel-Dragoş împotriva sentinţei penale nr. 90/P din 31.07.2023 pronunţate de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 1652/110/2019. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, în latura penală. Rejudecând cauza, în aceste limite:

În baza art. 396 al. 1, 5 C.proc.pen., raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza a II-a C.proc.pen., achită inculpaţii:

– Necula Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 132 din Legea 78/2000, cu referire la art. 297 alin. 1 Cod penal,

– Ştefan Daniel – Dragos, pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 132 din Legea 78/2000, cu referire la art. 297 alin. 1 Cod penal, întrucât faptele nu au fost săvârşite cu forma de vinovăţie prevăzută de lege.

În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat la fond rămân în sarcina statului. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă.

Pronunţată, azi 14.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpaţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.” se arata in decizia Curtii de Apel Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.