Cosmin Necula, reales președinte al municipalei PSD: „Bacăul merită un viitor mai bun și mai corect”

0

Deputatul Cosmin Necula a fost reales în funcția de președinte al organizației municipale a PSD, după o conferință de alegeri fără istoric desfășurată joi seară sub cupola Teatrului Bacovia. La eveniment au participat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, precum și președintele Consiliului Județean (CJ) Bacău, Dragoș Benea. Reconfirmat în funcție, Necula a declarat că se impune o schimbare profundă la vârful administrației municipiului Bacău și că principalul inamic al acesteia este binomul Stavarache & PNL care a condus destinele Bacăului în ultimii 12 ani. Parlamentarul a declarat că tânăra generație nu are nicio șansă în orașul de baștină și că, pentru a-și croi un viitor, tinerii sunt obligați să abandoneze Bacăul în căutarea unor zări mai bune. 

conferinta alegeri PSDOrganizația municipală a PSD și-a reconfirmat liderul în cadrul unei conferințe de alegeri care s-a dovedit, în final, o formalitate. Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a declarat că municipala social-democrată trebuie să conceapă cu atenție lista de viitori consilieri locali, dând ca exemplu de bună practică și implicare activitatea doctoriței Ioana Dinu, în prezent consilier județean PSD. Benea a ridiculizat ultima scrisoare trimisă băcăuanilor de primarul Romeo Stavarache, arătând că edilul se laudă cu punerea în funcțiune a cimitirului Sărata. „Inaugurăm investiția la secția de Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență, în timp ce primarul actual inaugurează cimitirul Sărata și ne anunță că e liber în el. Noi punem pe picioare un proiect care salvează vieți, domnia sa inaugurează un cimitir”, a declarat Benea, cu aluzie la situația deplorabilă în care se află municipiul Bacău la finalul celui de-al treilea mandat al lui Stavarache.

Benea PSDȘeful PSD Bacău a declarat că deputatul Necula va fi candidatul social-democraților la Primăria Bacău și că diferența dintre locul 1 și 2 va fi foarte mică în perspectiva bătăliei electorale din vara anului viitor. „Azi suntem în poziția de a juca finala, dar nu e neapărat doar meritul nostru. E o administrație locală haotică – primarul într-un loc, viceprimarii în alt loc. Directorii din primărie îi găsești înșirați din terasă-n terasă. Haosul generalizat are ca victimă în primul rând municipiul Bacău”, a spus Benea, adăugând că nu funcționarii din Primărie sunt vinovați pentru întârzierea sau nefinalizarea anumitor proiecte de infrastructură. „Nu din cauza funcționarilor nu se termină proiectele. Abuz e și dacă semnezi, și dacă nu semnezi și nu-ți asumi. Ați văzut că e o marotă a domnului Stavarache care dă vina pe funcționari pentru întârzierile din proiecte. Nu este cazul”, a opinat el.

Benea a criticat proiectul Spitalului Municipal, arătând că în pofida scrisorilor trimise băcăuanilor de Stavarache sau a taloanelor de „analize gratis”, Primăria nu e în măsură să indice data de finalizare a lucrării. „Spitalul Municipal e în domeniul privat al Consiliului Local, tocmai pentru a nu intra sub incidența formării consiliului de administrație, a adunării generale așa cum sunt la Compania de Apă sau Centrul de Afaceri. Este gândit ca o cutiuță în care liberalii să se joace cum vor și să ne dea cupoane de analize gratis în campanie”, a mai declarat acesta.

„Ați venit cu Stavarache, plecați împreună cu el”

cosmin necula PSDReconfirmat în funcție, Cosmin Necula și-a prezentat echipa – în mare parte similară cu cea care, în 2013, prelua frâiele organizației municipale a PSD. Parlamentarul a declarat că la nivelul conducerii municipiului Bacău se impune o schimbare profundă și că principalul dușman al schimbării este impostura PNL care, „după ce l-a slujit pe Stavarache trei mandate, face acum dizidență”.

„Cred într-un viitor mai bun și corect pentru Bacău. Avem nevoie de o schimbare. Principalul dușman al acestui viitor mai bun este impostura conducerii PNL Bacău. Ei fac o dizidență discretă, după ce au furat ani de zile și au împărțit prada – municipiul Bacău: unul făcea pavele, altul fura din CET, unul fura din fotbal, altul din handbal. După ce l-au slujit pe Stavarache, oameni ca Lucian Ciubotaru, Dragoș Luchian și alții ca ei fac opoziție pe Facebook încercând să explice cum ei vor fi viitorul. Ei cred că băcăuanii mai pot fi duși cu zăhărelul încă un rând de alegeri. Ei vor fi sfârșitul, nu viitorul. Sfârșitul unei guvernări Stavarache – PNL care lasă în urmă un oraș dezolant”, a afirmat deputatul social-democrat.

necula banicioiuAcesta a semnalat că în rândul tinerei generații din Bacău s-a insinuat credința că pentru a realiza ceva, „pentru a-ți face un viitor, este necesar să pleci din Bacău” și că singura speranță a tinerilor din oraș este „un loc de muncă prost plătit într-un hipermarket”. „În 2004 au venit în Bacău și ne-au promis că ne scapă de corupți. Astăzi, apostolii anticorupției din 2004 au cătușe la mâini sau sunt în arest. Liberalii din conducerea PNL Bacău sunt creația lui Romeo Stavarache. Ați venit cu el, va trebui să plecați împreună cu Stavarache. Nu sunteți diferiți! Sunteți doar copii nereușite ale primarului Stavarache”, a mai spus Necula.

Parlamentarul a încheiat afirmând că „ideea de gașcă” trebuie uitată la PSD și că după preluarea Primăriei licitațiile nu vor „curge” în direcția afaceriștilor din partid. „Mentalitatea de gașcă nu se va manifesta la noi în organizație. Noi trebuie să fim diferiți, nu să continuăm aceleași practici ca cei pe care vrem să-i schimbăm”, a conchis deputatul Cosmin Necula.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.