Cosmin Necula intervine in scandalul Rezervei de Apa : „De la acel moment până în anul 2022, când s-a finalizat obiectivul, se nasc o serie de semne de întrebare cu privire la durata de execuţie și soluțiile tehnice, semne de întrebare pe care primarul Viziteu & compania trebuie să le explice.”


Fostul primar al Bacaului, Cosmin Necula, intervine in scandalul Rezervei de Apa. Acesta a precizat, printr-un comunicat de presa, ca daca se vor mai spune in spatiul public „neadevăruri și discriminări” la adresa sa, ii va actiona in judecata pe cei responsabili.

Mai mult, Necula spune ca el a lasat Rezerva de apa la 86%, iar de acolo, primarul Viziteu trebuia sa explice bacauanilor de ce a durat 2 ani de zile realizarea a 14% din investitie si de ce s-au schimbat acele solutii tehnice:

Dacă nu era obiectivul investițional „Rezerva de apă a municipiului Bacău”, obiectiv creat de Cosmin Necula, personaje precum Benea și Viziteu nu mai aveau la ce să își „umfle muşchii politici”. Este ultima dată când mai tolerez dezinformările și injuriile aduse la adresa mea de către europarlamentarul Benea. De aici înainte ne vedem în instanţa de judecată, acolo unde voi prezenta instanţei întregul „pachet” de injurii, neadevăruri și discriminări făcute sau spuse la adresa mea de către acest politician și postacii săi.

Cosmin Necula


Pentru justa informare a publicului băcăuan vreau să fac un scurt recurs la datele concrete ale obiectivului investițional ,,Rezerva de apă a municipiului Bacău”. Proiectul a fost pus pe hârtie de mine și echipa mea, alături de care am reușit să smulgem o promisiune de finanțare de la vicepremierul Sevil Shhaideh în dauna stadionului municipal. Proiectul a fost depus la guvern și în urma procedurilor competitive a fost declarat eligibil. Licitația obiectivului investițional a fost câștigată de către constructor în urma deciziei Curții de Apel Bacău, iar eu nu am pornit execuția propriu zisă (deși legea permitea) până când instanţa nu a stabilit un câștigător. Fac mențiunea ca în comisia de licitație s-a aflat și un reprezentant al SC CRAB SA.

Proiectul tehnic a fost avizat de toate instituțiile abilitate, inclusiv CRAB SA și, pe cale de consecință, nu se poate vorbi că principiile de funcționare și ideea în sine nu au fost fezabile. Din contră, era singura soluție în caz de avarie. Pe data de 30.09.2020, moment în care am părăsit primăria, gradul de execuţie al proiectului, asumat prin semnătură de funcționarii abilitaţi, era de 86%. Derularea investiției, cel puţin până în acel moment, s-a desfășurat sub supravegherea dirigintelui de șantier și a funcționarilor abilitaţi în acest sens, cei care au avut obligația legală și tehnică să discearnă corecta execuție a proiectului de către constructor. De la acel moment până în anul 2022, când s-a finalizat obiectivul, se nasc o serie de semne de întrebare cu privire la durata de execuţie și soluțiile tehnice, semne de întrebare pe care primarul Viziteu & compania trebuie să le explice.

Îl somez pe europarlamentarul Benea să prezinte dovezile „compromisurilor și concesiilor” făcute de mine constructorului, nu doar public ci și în faţa organelor de cercetare penală, pentru a nu mai exista poveşti cusute cu ață albă și interpretări felurite. Domnule Benea, până când se vor realiza aceste acțiuni concrete vă somez să nu mai încercați sa mă aduceți în „haznaua politică” în care vă „luptaţi” cu Viziteu, Miroşeanu, Fechet deoarece nu mă interesează și nici nu sunt tentat să încerc să mă mai alătur acestui joc degradant. Deocamdată în Bacău se execută o parte din proiectele gândite, asumate și semnate pentru finanțare de mine și echipa mea, proiecte cum ar fi „Hub-ul pentru tineret – Cinema Orizont”, reabilitarea sistemului de iluminat public sau modernizarea Spitalului TBC. ” a precizat Cosmin Necula

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.