Corpul de control al premierului: Ludovic Orban şi Varujan Vosganian, acuzaţi de un prejudiciu de 388 milioane lei

0

Corpul de control al premierului face sesizare penala la DNA pentru un presupus prejudiciu de 388 milioane de lei cauzat de fostii ministri Ludovic Orban si Varujan Vosganian in procesul de realizare a proiectului Transalpina, potrivit unui comunicat al Guvernului. Raportul Corpului de control al premierului Victor Ponta arata ca Orban si Vosganian au incalcat legea prin deciziile luate in calitate de ministri ai Transporturilor, respectiv Economiei in Guvernul Tariceanu.

Transalpina6Corpul de control le imputa celor doi ministri modul in care au initiat proiectul de refacere a Transalpinei si modalitatea de finantare aleasa pentru plata lucrarilor. Astfel, Ludovic Orban este acuzat de faptul ca a ales solutia credit furnizor (lucrarea efectuata de firma Romstrade pe baza unui imprumut luat de companie de la o banca, ce urma sa fie rambursat ulterior de CNADNR), ceea ce ar fi dus la aparitia unor costuri suplimentare de finantare.

Potrivit Corpului de control, costurile suplimentare sunt de peste 388 milioane de lei, sume platite prin bilete la ordin de catre CNADNR in perioada 2008 – 2012. Varujan Vosganian este si el acuzat de Corpul de Control al premierului pentru ca ar fi semnat in calitate de ministru al Economiei o Hotarare de Guvern ce nu avea avizul Ministerului Economiei. Alaturi de Vosganian e acuzat ca ar fi semnat ilegal acea Hotarare de Guvenr esentiala pentru refacerea Transalpinei si Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor la acel moment.

Transalpina (DN 67C) este cel mai important drum de munte din Romania, avand o lungime de 139,4 kilometri. De la o altitudine de 260 de metri pana la 2.145 in Pasul Urdele, aceasta sosea poate fi strabatuta intr-o singura zi, de la un capat la altul.

Corpul de control al premierului face sesizare penala la DNA pentru un presupus prejudiciu de 388 milioane de lei cauzat de Ludovic Orban si Varujan Vosganian in procesul de realizare a proiectului Transalpina, potrivit unui comunicat remis redactiei. Raportul Corpului de control al premierului Victor Ponta arata ca, prin deciziile luate in calitate de ministri ai Transporturilor, respectiv Economiei in Guvernul Tariceanu, Orban si Vosganian au incalcat legea.

Corpul de control le imputa celor doi ministri modul in care au initiat proiectul de refacere a Transalpinei si modalitatea de finantare aleasa pentru plata lucrarilor. Astfel, Ludovic Orban este acuzat de faptul ca a ales solutia credit furnizor (lucrarea efectuata de firma Romstrade pe baza unui imprumut luat de companie de la o banca, ce urma sa fie rambursat ulterior de CNADNR), ceea ce ar fi dus la aparitia unor costuri suplimentare de finantare


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.