Copil legat cu hamul, la Spitalul Judetean Bacau

0

socant-un-copil-din-spitalul-judetean-din-bacau-este-legat-cu-hamul-de-pat-241503Un copil de la sectia de piediatrie al Spitalului Judetean Bacau a fost legat cu hamul de gratiile patului. Reprezentantii spitalului recunosc ca au legat copilul de pat din cauza lipsei de personal.

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, a explicat, în direct la Antena 3, că există o lege pe această temă care NU prevede sancţiuni. „Legea trebuie să îl apere pe copil şi în lege scrie că acest copil are dreptul de a avea o dezvoltare normală. Legea trebuie să îl apere. Din păcate, legea nu este bună. Unde sunt instituţiile de ocrotire a copilului? De aproape doi ani, Consiliul Judeţean se angajase să amenajeze această secţie. Nu au condiţiile necesare. Aici nu trebuie să dăm vina  numai pe manager. Sigur, şi el are o vină, pentru că are nişte obligaţii, dar Consiliul Judeţean, care patronează acest spital, ce a făcut? Nu poţi să invoci criză de personal. Pentru că un copil nu ştie să spună când îi este foame, când îl doare.”

Raed Arafat, Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, a explicat că va declanșa o anchetă (evz.ro ):
“Din ce mi s-a descris, pot să spun că în următoarele 2-3 zile va fi declanșată o anchetă ca să vedem ce s-a întâmplat. Sunt mai multe aspecte. Dacă din 40 de copii, 20 au părinții cu ei, rămân alți 20 pe care trebuie să-i supravegheze. Aici, e vorba de o secție cu copii de la 0 la 3 ani, care se internează mereu cu părinții. Probabil este o practică și trebuie văzut din ce motive. Ei stau acolo și primesc un tratament de 3-4 ori pe zi. În altă parte, ar fi fost tratați la domiciliu. Pentru că nu avem infrastructura de acest gen, sunt internați. Inclusiv Ordinul Ministrului Sănătății prevede ca această categorie de copii să se interneze cu părinții”.

Sursa: antena3.ro

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.