Copiii, fascinați de câinele jandarm DACA

0

Aventură neobișnuită pentru zeci de copii de la Grădiniță cu Program Prelungit ” Letea”, care au petrecut câteva ore în compania jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău. Cei peste 80 de prichindei au fost curioși să afle tot ce reprezintă meseria de jandarm. Micuții au vizitat Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

Copiii au urmărit cu mare atenție exercițiul demonstrativ cu tema ,,Acțiunea subunității de intervenție antiteroristă în cazul unui atac armat”, desfășurat de luptătorii Detașamentului de Intervenţie Antiteroristă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Potrivit scenariului, jandarmii au intervenit pentru capturarea/neutralizarea suspecților după urmărirea și interceptarea acestora în trafic. Fiecare copil a testat echipamentul din dotarea jandarmilor și a folosit semnalele luminoase și acustice ale autospecialelor noastre. Punctul culminant a fost exercițiul desfășurat de câinele – jandarm DACA, care a prezentat diverse modalități de intervenție pentru reţinerea unui potenţial infractor și a executat, disciplinat, comenzile de dresaj ale partenerului său, plutonier adjutant Rafailă Gheorghe, care de peste 20 de ani se ocupă de câinii de serviciu ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Patrupedul jandarmilor, DACA, a atras toată atenția, copiii i-au admirat demonstrațiile cu emoții și zâmbete. Demonstratiile pregătite pentru cei mici au avut și rol educativ, astfel activitatea a oferit copiilor oportunitatea de a-și forma o gândire flexibilă, orientată spre umanitate, responsabilitate și schimbare pozitivă. Jandarmii le-au explicat micuților că în faţa unui câine dresat, răufăcătorii nu au nicio şansă de scăpare. Cel mai așteptat moment a fost cel în care cei mici au mângâiat-o pe DACA şi au făcut poze. Deloc surprinzător, după exerciţiu, mai ales vizitatorii băieţi au decis că se vor face jandarmi, atunci când vârsta le va permite. Vizita copiilor în echipa jandarmilor s-a desfășurat cu multă distracție, zâmbete și voie bună.” au transmis jandarmii bacauani


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.