Copacii doborati de furtuna din urma cu o saptamana inca asteapta sa fie ridicati


Furtuna din urma cu o saptamana a produs pagube insemnate in judetul Bacau. Echipele Directiei de Servicii Publice Bacau fac fata cu greu volumului mare d munca. 150 de copaci au fost smulsi sau rupti, iar curatarea aleilor este dificila.

Daca ce a fost in calea masinilor sau pe arterele principale s-a ridicat aproape imediat dupa ce s-a oprit vijelia, arborii cazuti care nu au incurcat pe nimeni au ramas inca acolo.
Din acest motiv, in unele cartiere, pare ca echipele de la salubrizare nici nu au trecut sa inspecteze zone. In Cornisa, câtiva arbori darâmati stau marturie a furiei vântului. Oamenii care locuiesc aici spun ca se tem de fiecare data când se aduna nori de ploaie. “Este destul de periculos. Eu am masina aici, nici nu am mai dus-o la garaj pentru ca este un salcâm aproape care poate sa cada. Este o neglijenta totala, trebuie puse rotile in miscare”, sustine Luminita Balaban, care locuieste in acest cartier.
In plus, arborii cazuti sunt un pericol si pentru copii. Si nu ar fi singura amenintare. “Pentru copii, cu vântul acesta, este un pericol”, spune si Lacramioara Afrântoaiei. “Nu au venit angajatii de la Spatii Verzi, spun ca nu au personal, dar prin alte zone am vazut ca au curatat, aici la noi nu. Ne deranjeaza si câinii comunitari. Ne este teama mai mult de ei, decât de copacii rupti”, mai spune femeia.

Sursa: desteptarea.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.