Controale silvice efectuate de politisti. S-au dat 16 amenzi si s-au intocmit 3 dosare penale


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău, împreună cu cei din cadrul Serviciului Ordine Publică şi ai Poliţiei Mun.Moineşti, însoțiți de specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene şi ai Direcţiei Silvice Bacău, au desfășurat activități pentru  prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul prelucrării și comercializării materialului lemnos.

          Astfel, în perioada 08-11 februarie a.c. au fost verificați 8 operatori  economici și 9 transportatori de material lemnos. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în baza Legii 171/2010, în valoare totală de 36.000 de lei.        Totodată, au fost confiscați 82 m.c material lemnos, în valoare totală de aproximativ 11.000 de lei.


Exemplu:


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au intocmit trei dosare penale în care urmează a fi efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals informatic, constând în aceea că, trei operatori SUMAL autorizaţi, angajaţi/reprezentanţi ai 3 societăți comerciale cu obiect de activitate depozite de material lemnos, pe raza judeţului Bacău, nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile legale şi ar fi introdus, fără drept, date informatice nereale, în aplicaţia electronică SUMAL 2.0.

Astfel, în cazul mai multor persoane fizice neautorizate ca „transportator profesionist” aceştia ar fi completat şi ar fi emis în/din această aplicaţie electronică, avize de însoţire material lemnos cu date false referitoare la punctele de încărcare, numele destinatarului, datele de identitate ale destinatarului sau punctele de descărcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.