Controale la comerciantii de carne, legume, fructe și obiecte ornamentale. Politistii au dat amenzi de aproape 300 mil lei vechi.


Poliţiştii continuă verificările în județul Bacău, pentru stabilirea operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţile comerciale. Activităţile fac parte din acţiunea naţională declanşată de Poliţia Română, pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale.

Polițiștii de investigarea fraudelor acționează în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale.

La acţiunile derulate în ultimele trei zile au participat şi poliţişti de ordine publică și poliție rutieră.

Astfel, în urma verificărilor efectuate la 59 de societăţi comerciale și 39 de persoane fizice, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27 100 lei și au constatat o infracțiune de evaziune fiscală. De asemenea, au fost confiscate 80 kg. de carne și 76 kg.legume și fructe.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.