Controale in trafic efectuate de politisti pentru prevenirea si combaterea comertului ilicit de material lemnos

Publicitate

Asigurarea integritatii fondului forestier reprezinta o prioritate de actiune pentru Inspectoratul de Politie Judetean Bacau, care, prin structurile sale specializate desfasoara actiuni si controale pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice.

La data de 06 noiembrie a.c., politistii din Stanisesti au depistat in trafic, un localnic in varsta de 38 de ani, in timp ce transporta material lemnos cu un atelaj hipo.
Barbatul transporta lemn de foc, esenta carpen si fag, fara documente legale, fapt pentru care politistii au luat masura sanctionarii contraventionale, iar materialul lemnos in valoare de 120 de lei a fost confiscat si predat Ocolului Silvic Zeletin.

La data de 07 noiembrie a.c., politisti din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Brusturoasa, in timp ce se aflau in exercitarea atributiunilor de serviciu, au depistat in trafic, un conducator auto in varsta de 60 de ani, din comuna Agas, in timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitara.
Conducatorul auto transporta lemn de foc, esenta fag, fara documente legale, fapt pentru care acesta a fost sanctionat contraventional de politisti, iar materialul lemnos in valoare de 450 de lei a fost confiscat si predat Ocolului Silvic Comanesti.

La aceeasi data, politistii din Poduri au depistat un barbat de 42 de ani, din localitate, care, transporta cu un atelaj hipo, material lemnos, specia fag, fara a detine documente legale de transport.
Barbatul a fost sanctionat contraventional de politisti conform Legii 171/ 2010, iar materialul lemnos in valoare de 200 de lei a fost confiscat.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here