Contradicții în Consiliul Județean de la hangarul în care DEDEMAN își va adăposti avionul de 4 milioane euro

0

Proiectul de hotărâre prin care compania DEDEMAN a solicitat concesionarea a peste 1000 mp la Aeroportul Internațional Bacău a stârnit  discuții în contradictoriu între consilierii județeni și conducerea CJ Bacău. Liberalul Mihai Ichim, decanul de vârstă al aleșilor județeni, a declarat că autoritățile trebuie să se preocupe de dezvoltarea capacităților cargo ale aeroportului, nu doar de oferirea unor facilități către diverși agenți economici privați. 

Mihai Ichim - PNLAleșii au aprobat marți proiectul de hotărâre prin care administratorul DEDEMAN, Dragoș Pavăl, solicita concesionarea a 1000 mp în zona Aeroportului Internațional Bacău, cu acces la căile de rulare. Așa cum dezvăluia Bacau.NET încă de săptămâna trecută, compania băcăuană intenționează să achiziționeze în perioada următoare un business – jet de ultimă generație, EMBRAER Phenom 100. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii județeni, DEDEMAN va construi pe suprafața concesionată un hangar destinat adăpostirii aeronavei. Aparatul costă, nou, peste 4 milioane de euro.

Proiectul aprobat de CJ a suscitat unele discuții în contradictoriu, liberalul Mihai Ichim apreciind că autoritățile județene ar trebui să se preocupe de dezvoltarea facilităților cargo ale aeroportului. Ichim a declarat că șefii CJ nu au în vedere o asemenea evoluție, dar oferă – cu o suspectă lejeritate – facilități unor agenți economici privați. „Cu toții știm că regiunea Timiș s-a dezvoltat de pe urma transportului de mărfuri în regim cargo pe aeroport. Faptul că astăzi solicitantul concesionării e prezent prin absență spune foarte multe. De ce să fim disponibili să concesionăm doar pentru interesele unui grup restrâns?”, s-a întrebat consilierul PNL, reiterând ideea dezvoltării capabilităților cargo ale aeroportului.

hangar dedeman - planuriÎn replică, vicepreședintele CJ Bacău, Ionel Floroiu, a atras atenția că DEDEMAN este cea mai mare companie băcăuană și că dezvoltarea continuă a acesteia implică și achiziționarea unei aeronave private. „Vreau să vă spun că DEDEMAN are 7000 de salariați în țară, toți în evidențele AJOFM Bacău. Este o societate cu o dezvoltare multinațională. Am înțeles că au magazine și în Republica Moldova și vizează să se dezvolte și în vest”, a pledat Floroiu. Ulterior, proiectul a fost aprobat cu unanimitate.

Datele economice confirmă că DEDEMAN este una dintre cele mai performante societăți din regiunea Moldovei, cu o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde lei (500 milioane de euro). Societatea încadrează peste 5700 de angajați, în plan național, 800 dintre aceștia desfășurându-și activitatea în Bacău. Retailerul operează 37 de magazine în țară, iar în 2014 intenționează să atingă borna 40. Business-jet-ul Embraer 100 Phenom are o greutate de aproape 5 tone, fiind configurat în versiune 5+2 locuri. Avionul a efectuat primul zbor în 2007, fiind produs de compania braziliană Embraer. Aparatul are o lungime de aproximativ 13 metri și o anvergură de 12,3 metri. Avionul zboară cu o viteză de croazieră de 700 km/oră.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.