Contractul pentru ultimul lot ramas fara constructor din A7 Ploiesti – Pascani va fi semnat miercuri, in Buzau

0

Miercuri, la Buzău, va avea loc semnarea contractului pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei (A7) Ploiești – Buzau, conform anunțului făcut de către Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Lotul 3, care cuprinde traseul Pietroasele – Buzău, va fi executat de către compania Nurol din Turcia.

Constructorul are un termen de 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor pe cei 14 kilometri ai acestui lot. Acesta reprezintă ultimul tronson fără constructor de pe Autostrada Moldovei și constituie un element crucial al celui mai important proiect de infrastructură rutieră, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

,,Am făcut un program cu domnul director Pistol. Vinerea viitoare avem programată semnarea contractelor pe primele două loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (n.r cu Makyol) și pe lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș pe Autostrada Transilvania, tot vinerea viitoare să vină cu documentele solicitate, iar miercuri, pentru lotul 3 de pe Autostrada Moldovei se semnează la Buzău”- Sorin Grindeanu

Asocierea de constructori turci NUROL INŞAAT VE TICARET (lider) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a fost desemnată din nou câștigătoarea contractului pentru cinstrucția lotului 3 al AUTOSTRĂZII PLOIEȘTI -BUZĂU ! Asocierea va avea la dispoziție 20 de luni si 1,09 miliarde de lei, fără TVA pentru a finaliza lucrările pe cei 13,9 km ai lotului cuprins între localitatea Pietroasele și Buzău. În cadrul contractului finanțat prin PNRR, Asocierea va construi inclusiv 8 poduri și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m. Licitația pentru acest lot al A 7 a fost lansată în septembrie 2021, dar rezultatul ei a fost contestat de 4 ori. Asocierea NUROL INŞAAT VE TICARET – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a mai fost desemnată căștigătoarea acestui contract în urma cu un an (27 octombrie 2022), dar rezultatul a fost de asemenea contestat. Ca urmare a multiplelor contestații, Lotul Pietrosele-Municipiul Buzău este ultimul lot al A7 pe care nu au început lucrările din cauză că până acum nu a putut fi semnat contractul”, a transmis pe 23 octombrie, șeful CNAIR, Cristian Pistol.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.