Continua lucrarile de punere in siguranta a barajului Priza Trotus

0

Administrația Bazinală de Apă Siret derulează lucrări de punere în siguranță a barajului priză Trotuș, în zona municipiului Onești, județul Bacău. În prezent se lucrează la refacerea pragului și a rizbermei din anrocamente aval de prag.

“Tot în cadrul acestui proiect, va fi realizat un prag nou, cu scopul de a reduce panta de curgere și de a menține o liniștire a curentului de apă în aval de disipatoare și vor fi înlocuite echipamentele hidromecanice.

Amenajarea hidrotehnică este amplasată pe cursul inferior al râului Trotuş, în apropierea platformei industriale a municipiului Onești, la circa 1,5 km aval de confluența cu râul Oituz şi râul Caşin şi la circa 2,5 km amonte de confluența cu râul Tazlău. Realizarea obiectivului de investiții permite asigurarea necesarului de apă pentru alimentarea consumatorilor de pe platforma industrială Onești, asigurarea debitului de servitute pe râul Trotuș, precum și asigurarea condițiilor de exploatare în siguranță a echipamentelor.” se arata in comunicatul de presa trimis de ABA Siret

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.