Consumabile de imprimanta originale sau compatibile – cum alegem?

0

imprimantaUn ghid complet al achizitiei de consumabile pentru imprimanta ar fi o sarcina foarte dificila  de indeplinit, indiferent de cine ar fi autorul sau. Acest lucru se datoreaza atat  diferentelor dintre tipurile de imprimanta cat si a diverselor nevoi (fie pentru utilizare casnica, fie pentru utilizare intr-un mediu profesional).  Bugetul poate, de asemenea, sa joace un rol major in aceasta ecuatie. In schimb, pentru toti utilizatorii acestor tipuri de echipamente se ridica un alt semn de intrebare: Ce sa alegem – consumabile de imprimanta originale sau compatibile?  Este foarte posibil ca deja foarte multi dintre noi sa fi observat ca achizitionarea  de cartuse noi, originale, a devenit foarte costisitoare – nu am stiut insa ca exista si alte solutii alternative de a obtine un standard inalt de calitate, la un pret mai mic. Pentru ca pana la urma, nu doua ne sunt optiunile, ci trei: cartusele originale (de brand), cele compatibile (realizate de alti producatori) sau remanufacturate.  Mai multe aspecte legate de aceste alegeri si comparatii in randurile urmatoare ale acestui articol – cat despre partea practica a acestor achizitii, cautarea produselor necesare e mai facila acum prin segmentul de consumabile de imprimanta de la Mival.

 

Ca si consumatori, avem, asadar, mai multe variante de unde alege cand suntem in cautarea unor asemenea cartuse de imprimanta (in special in gama aparatelor ce opereaza pe baza tehnologiei inkjet).  Chiar si acum, exista o conceptie foarte larg raspandita, dar eronata, care sustine ca  utilizatorii acestor echipamente sunt obligati sa cumpere doar consumabilele originale, de la acelasi producator ca si cel care a realizat respectiva imprimanta – in caz contrar, garantia imprimantei va fi anulata. Lucrul acesta nu este insa adevarat – prin lege, folosirea cartuselor compatibile nu poate sa interfereze cu garantia imprimantei in sine. Astfel, oricine poate sa se indrepte si catre acest segment de produse (compatibile sau remanufacturate), bucurandu-se de economii considerabile, ce se pot situa intre 50% si 75%). Cu siguranta, toate marcile majore producatoare de imprimante inkjet se bucura de versiuni compatibile de consumabile – inclusiv Canon, Hewlett Packard, Lexmark, Brother, Epson, Xerox (ca sa amintim doar cateva dintre aceste mari nume).

Care sunt lucrurile ce merita mentionate atunci cand suntem pusi in fata unei astfel de decizii?

– aceste consumabile compatibile sunt fabricate si comercializate spre a respecta specificatiile OEM (original equipment manufacturer). Astfel, acesti producatori urmeaza de obicei  atingerea unor standarde inalte de calitate si fiabilitate, oferind rezultate superioare, depasind chiar si respectivele specificatii uneori.

– cartusele de acest tip sunt fabricate folosindu-se componente noi, de calitate superioara.

– sunt o alternativa economica la variantele originale

– tiparesc acelasi numar de pagini sau chiar mai multe decat variantele originale (lucrul acesta se intampla pentru ca multe cartuse originale de imprimanta nu au fost umplute la capacitatea maxima); astfel, alegand solutiile de consumabile compatibile, se pot reduce costurile per cartus  si per pagina.

Trebuie, insa, sa fim siguri ca selectam produsele potrivite pentru imprimantele folosite; pentru ca sansele de a alege consumabilele necorespunzatoare sunt mari. Putem sa tinem cont de anumite lucruri:

– trebuie sa stim cu exactitate marca si modelul imprimantei in cauza

– daca e prima data cand ne indreptam catre gama de cartuse compatibile, e necesar sa verificam daca imprimanta are chip-uri ce impiedica folosirea variantelor compatibile.

In final, decizia ne apartine in totalitate – comparand si testand ofertele disponibile pe piata de specialitate din tara noastra vom putea sa alegem ceea ce ni se potriveste. Iar pentru a pune in practica lucrurile invatate azi, ne putem indrepta catre oferta de consumabile de imprimanta la Mival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.