Constructorul de pe Milcov: „Cauza principală a avariei a reprezentat fisurarea unui racord mai vechi”

0

Phoenix Transbac SRL, societatea care derulează lucrările de finalizare a modernizării arterei IL Caragiale – Milcov, a remis sâmbătă un comunicat în care susține că nu se face vinovată de avaria produsă vineri seara la rețeaua de utilități. Oficialii societății acuză Compania Regională de Apă Bacău de nerespectarea „tehnologiei de blindare a țevii”, precum și de faptul că la originea inundației s-a aflat fisurarea unui racord vechi, „anulat necorespunzător de cei de la CRAB”. Vineri seară, în jurul orei 20.30, strada Milcov s-a umplut de apă, în urma unei avarii pe care lucrătorii CRAB au reparat-o abia către ora 4.00 dimineața. 

comunicat phoenix transbac avarie milcovPotrivit comunicatului dat publicității de Phoenix Transbac, lucrările de săpătură executate în șantier s-au oprit „la un metru față de adâncimea defectului în momentul observării infiltrațiilor la ora 15.00”. La originea inundației produsă vineri seara pe Milcov s-ar afla, în opinia constructorului, cedarea unui racord mai vechi, anulat în mod necorespunzător de CRAB, „despre care nu se știa nimic până la excavarea și vizionarea acestuia”.

Vineri seara, CRAB a dat publicității un comunicat în care incrimina constructorul de pe Milcov, acuzând societatea Phoenix Transbac că avaria s-ar fi produs din cauza lucrătorilor acesteia. Problemele au fost rezolvate către ora 04.00 dimineața, după ce operatorul de utilități a trimis la fața locului o echipă.

„Tinem sa precizam ca lucrarile se fac conform tehnologiilor de executie si a cotelor de sapatura din proiectul tehnic pus la dispozitie de beneficiar, proiect aprobat si avizat de Compania Regionala de Apa”, se mai precizează în comunicatul Phoenix Transbac.

 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.