Constructia a inca doua tronsoane din A7 devine posibila de astazi. Umbrarescu a semnat contractele de executie pe Buzau – Focsani


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat ca astazi au fost semnate ,la Focșani, contractele pentru construcția tronsoanelor 1 și 4 (15,54 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani (82,44 km) dar și contractul de finanțare prin PNRR.

Umbrarescu a castigat ambele tronsoane – 1 si 4 – cu o valoare totală de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA). Lucrarea trebuie să fie finalizata pana în anul 2024 (20 de luni).

Pe tronsonul 1 (Buzău – Vadu Pașii), cu o lungime de 4,6 km și o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA), antreprenorul va construi inclusiv 4 poduri, pasaje și viaducte și un nod rutier.

Pentru suma 763,72 milioane de lei (fără TVA) același antreprenor va construi pe cei 10,94 de km ai tronsonului 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord), inclusiv 7 poduri, pasaje și viaducte dar și două noduri rutiere.

„Pentru a asigura banii necesari construcției am semnat tot astăzi la Focșani contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile (PNRR). Este asigurată astfel finanțarea construcției celor 4 tronsoane, în valoare totală de 4,9 miliarde de lei (fără TVA), pe măsură ce sunt semnate contractele de execuție a lucrărilor. Suma alocată construcției tronsoanelor 1 și 4 prin acest contract este de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA), iar banii necesari construcției tronsoanelor 2 și 3 vor fi alocați prin acte subsecvente contractului semnat astăzi.” a declarat Sorin Grindeanu

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.