Constantin Spiridon, primarul orașului Dărmănești, reținut pentru o mită de 25.000 lei. Edilul a fost prins în flagrant când încasa a doua tranșă din șpagă


Primarul orașului Dărmănești, Constantin Spiridon (PSD), a fost reținut joi seară de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Potrivit Adevărul.ro, edilul a fost prins în flagrant când lua suma de 10.000 de lei de la doi consultanți din Iași. Spiridon, susțin procurorii, ar fi pretins 10 la sută dintr-un contract de 250.000 lei, fiind „săltat” când încasa a doua tranșă din mită. 

primar-darmanestiProcurorii cer arestarea pentru 30 de zile a primarului. Alături de Constantin Spiridon (foto) au fost reținuți și consultanții ieșeni. Primarul încasase prima tranșă din mită în octombrie. Joi seară a primit a doua tranșă, iar în perioada următoare, spun procurorii, ar fi urmat să primească încă 5000 de lei în completarea mitei de 25.000 lei.

„Primarul a pretins 10% din valoarea unui contract de consultanţă, încheiat anul trecut de o firmă din Iaşi, cu Primăria Dărmăneşti, care viza realizarea unor străzi cu fonduri europene. Din aproximativ 250.000, urma să primească 25.000 de lei. Prima tranşă i-a primit în octombrie, a doua ieri, când s-a făcut flagrantul iar restul de cinci mii urma să-i primească zilele viitoare”, a declarat procurorul Cristinel Ciocântă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, citat de Adevărul.ro.

Judecătorii Tribunalului Bacău vor decide vineri dacă admit solicitarea procurorilor de arestare a celor trei inculpați.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.