Constantin Popovici, desemnat sportivul anului 2023 de World Aquatics

0

Sportivul CSM Bacău, Constantin Popovici, a fost recunoscut ca fiind cel mai bun atlet al anului 2023 la sărituri de la mare înălțime de către World Aquatics, conform anunțului făcut joi de către Federația Internațională de Natație pe site-ul său oficial.

Antrenat de Adrian Gavriliu, Constantin Popovici a obținut aurul la Cupa Mondială și la Campionatele Mondiale de la Fukuoka anul trecut și a primit un premiu în valoare de 10.000 de dolari pentru performanțele sale de excepție în 2023.

„Sunt foarte fericit pentru sezonul 2023 şi sper la un 2024 şi mai bun”, a declarat Popovici, care a concurat în întregul sezon trecut deşi în 2022 şi-a perforat un plămân la antrenamente, după ce a aterizat pe spate la o săritură.

„Râmâne cel mai bun atlet din 2023, premiat de Federația Internațională de Natație. Campion mondial 2023, singurul romàn din istorie care câștigă clasamentul general la RedBull. Singurul săritor in apă din lume care a participat la ambele competiții… atât cea de 10M cât și cea de 27M. Deținătorul recordului de cel mai mare punctaj final al unei competiții.” – a declarat antrenorul său, Adrian Gavriliu

Popovici nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivele propuse pentru Campionatele Mondiale de la Doha, aflate în desfăşurare, adică obţinerea calificării la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de platformă (10 metri) şi clasarea pe podium la sărituri de la mare înălţime, probă în care s-a clasat joi pe locul 8.

Acesta a câştigat circuitul Red Bull Cliff Diving, în care Cătălin Preda s-a clasat pe locul al patrulea.

Pentru titlul de sportiv al anului 2023 au mai candidat Cătălin Preda, medaliat cu argint la Mondialele de anul trecut de la Fukuoka (Japonia) şi cu bronz la Doha, spaniolul Carlos Gimeno şi francezul Gary Hunt.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.