Consiliul Judetean sustine financiar comuna Margineni pentru realizarea iluminatului public


Realizarea iluminatului public din comuna Margineni va beneficia de un sprijin financiar consistent din partea Consiliului Judetean (CJ). Alesii judetului au aprobat la ultima sedinta (15 martie) contractul de asociere cu comuna invecinata municipiului Bacau. Contractul are o valoare de peste 2,2 milioane lei, din care 1,5 milioane contributia CJ. 

iluminat panouri solareComuna Margineni va fi prima din tara cu iluminat public integral, acesta urmand sa fie construit in baza unui program finantat cu bani de la UE. Proiectul se anunta mai mult decat generos, in conditiile in care pe drumurile comunei vor fi montati peste 1700 de stalpi de iluminat public, dotati cu panouri solare. “Practic, pe toti cei 86 kilometri de drumuri care exista in localitatile comunei si pe drumurile dintre acestea vor exista 1.786 de stâlpi de iluminat dotati cu lampi, panouri solare si acumulatori, astfel ca Margineniul va fi cea mai iluminata comuna din judet si din tara”, declara  – in urma cu mai mult timp – primarul comunei Margineni, Marcelin Solot (PSD).

In proiectul de realizare a sistemului de iluminat s-a implicat si CJ, institutia administrativa aproband – la ultima sedinta – un contract de asociere cu comuna bacauana, in vederea acordarii unei cofinantari de 1,5 milioane lei. Valoarea contractului de asociere se ridica la peste 2,2 milioane lei, contributia CJ vizand acoperirea cheltuielilor neeligibile din proiect.

Conform expunerii de motive ce a insotit proiectul de asociere, economiile ce urmeaza a fi realizate in cei 30 ani de functionare a sistemului de iluminat pe baza de panouri solare se cifreaza la peste 7 milioane euro, o suma impresionanta pentru o comuna. Valoarea totala a programului de construire a iluminatului public in Margineni depaseste 14,6 milioane lei, din care 10 milioane reprezinta cheltuielile eligibile aferente asistentei cu fonduri UE. Cofinantarea comunei este de 2 la suta, respectiv 200.000 lei, in timp ce valoarea cheltuielilor neeligibile sare de 2 milioane lei.

 

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.