Consiliul Judetean si ISU Bacau au receptionat 8 autospeciale pentru situatii de urgenta

0

Autoritatile bacauane au receptionat un nou lot de autospeciale destinate interventiilor in cazul situatiilor de urgenta. In valoare de 6 milioane lei, cele 8 ambulante si autospeciale ajunse ieri in Bacau vor ajunge in curtea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU). Repartizarea masinilor s-a facut in cadrul unui generos parteneriat intre cele 6 consilii judetene din regiunea Nord-Est (Iasi, Bacau, Suceava, Botosani, Neamt si Vaslui). Prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST, infiintata la inceputul lui 2008, cele 6 consilii judetene au accesat un program de dotare a inspectoratelor pentru situatii de urgenta cu mijloace de interventie de ultima generatie, valoarea totala a acestuia fiind de peste 32 milioane lei, din care 25,6 milioane lei reprezinta fonduri europene nerambursabile.

Cu prilejul receptionarii  lotului de autospeciale, presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, a elogiat parteneriatul regional derulat de cele 6 consilii judetene, afirmand ca politicile europene obliga structurile administrative la cooperare.

“Va rog sa sesizati ca este vorba de investitii pentru viata, in valoare de 4 milioane de euro. Doar 70.000 de euro din aceasta suma este partea CJ Bacau. Iata ca aceasta asociatie de dezvoltare intercomunitara a functionat extraordinar. Sunt investitii care vor salva vieti. Vom mai avea o a treia cerere de finantare, pentru un vehicul destinat salvarii la inaltime. Dupa incheierea acestei a treia cereri, putem spune ca ISU Bacau va avea toate echipamentele necesare pentru interventii complete”, a declarat Benea.

Generalul Mihai Simionescu, seful ISU Bacau, a afirmat ca echipamentele receptionate sunt de ultima generatie si ca prin preluarea acestora, Bacaul a mai facut un pas spre crearea unui centru de comanda regional pentru interventii de urgenta. “Proiectul privind crearea centrului de comanda SMURD este mai amplu. Vor fi spatii pentru SMURD si pentru cei de la Ambulanta, o sala de sport, dar si un dispecerat integrat SMURD-Ambulanta. Ne dorim sa realizam si un heliport si sa dotam viitorul centru cu un elicopter SMURD, necesar pentru municipiul si judetul Bacau”, a spus generalul Simionescu.

El a fost completat de viceprimarul Dragos Luchian, edilul bacauan dezvaluind ca centrul de comanda va fi realizat in vecinatatea actualului sediu al ISU. Luchian a declarat ca exista deja promovata o hotarare de guvern privitoare la amenajarea centrului pe terenul amintit si ca investitia va fi sustinuta, neconditionat, de municipalitatea bacauana.

“Atat Consiliul Judetean, cat si Primaria au aratat ca fondurile europene sunt calea de urmat in administratie. Saptamana viitoare vom semna un parteneriat pentru centrul de comanda SMURD in Bacau. Investitiile in sanatate reprezinta o prioritate pentru Primaria Bacau. Ne dorim sa finalizam, cat mai repede Spitalul Municipal”, a declarat viceprimarul.

Programul de investitii implementat de Asociatia EURONEST a fost acceptat spre finantare in cadrul POR 2007-2013, axa prioritara 3 “imbunatatirea infrastructurii sociale”. Contractul de finantare a fost semnat pe 14 aprilie 2011, durata proiectului fiind de 20 luni. Cofinantarea in cadrul proiectului este de doar 2 la suta, adica 523.000 lei. Suma a fost defalcata pe toate cele 6 consilii judetene din asociatie, CJ Bacau suportand aproape 19 la suta din valoarea ei. Cele mai importante finantari alocate in cadrul proiectului au vizat judetele Iasi si Bacau.

[nggallery id=67]


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.