Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică Iași, construiesc o nouă școală în cadrul Colegiului Național Catolic „Sfântul Iosif”

1

În data de 8 aprilie 2024, a fost pusă piatra de temelie pentru construirea unui nou corp de clădire – Școală la Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” din Bacău. Această inițiativă este rezultatul unei colaborări între Consiliul Județean Bacău și Episcopia Romano-Catolică Iași.

După finalizarea lucrărilor, școala va oferi un spațiu adecvat pentru aproximativ 450 de elevi și va contribui la dezvoltarea educațională în zonă:

Din anul 1993, în Bacău, mii de tineri au fost formați la Colegiul Național Catolic “Sf. Iosif”, o instituţie de învăţământ care s-a impus pe parcursul a trei decenii ca furnizor de educaţie de înaltă calitate și un exemplu de bună practică pentru învăţământul băcăuan.

Astăzi, împreună cu PS Iosif Păuleț, PS Petru Sescu, pr. director Petrică Tamaș și elevi ai colegiului am pus piața de temelie și am marcat începerea lucrărilor la construirea unui Corp nou de clădire – Școală, în cadrul acestui colegiu. După finalizarea lucrărilor, această unitate de învățământ va avea, după 31 de ani, un sediu propriu, pe Calea Moldovei nr. 233. Aici, Episcopia Romano- Catolică Iași a construit deja din resurse proprii un corp de clădire, funcţional, dar care necesită un nou spațiu pentru ca, cele 14 clase care învaţă într-o clădire din incinta Liceului „Henri Coandă”, să fie relocate.

Corpul nou de clădire – școala va avea funcțiunea de clădire de învățământ liceal, iar valoarea lucrărilor se ridică la suma de aprox. 5 milioane euro. Prin asocierea pe care am inițiat-o, aprobată în cadrul Consiliului Județean Bacău, vom contribui substanțial la această investiție extrem de importantă pentru tineri, prin acordarea unui sprijin financiar în valoare de 1 milion euro. Acest colegiu, deși a fost întemeiat de către Episcopia Romano-Catolică de Iași, școlarizează aprox. 450 de elevi din județ și chiar din Moldova, de toate confesiunile.” a transmis presedintele CJ Bacau – Valentin Ivancea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.