Consiliul Județean aprobă tarifele pentru sezonul 2014/2015 la pârtia de schi Nemira, de la Slănic Moldova

1


Consilierii județeni vor aproba în ședința de miercuri a CJ Bacău tarifele practicate la telescaunul de la pârtia de schi Nemira (Slănic Moldova). Pârtia va fi pusă în funcțiune în această iarnă, după ce a fost finalizată în primăvara lui 2014. Schiorii vor putea opta pentru un sistem de tarifare în funcție de numărul de urcări cu telescaunul, având – de asemenea – și posibilitatea de a face abonamente pe o zi sau două. 

tarife partie schi telescaunConform proiectului de hotărâre ce va fi discutat de aleșii județului, sistemul de tarifare este defalcat pe adulți/copii, elevi sau studenți. Tarifele au fost gândite pe urcări, dar și în regim de abonament pe o zi sau două. Pentru o urcare cu telescaunul, de exemplu, un adult va achita suma de 5 lei, în timp ce pentru cealaltă categorie prețul este de 3 lei. Pentru 6 urcări adulții vor suporta 25 de lei, în timp ce pentru 12 urcări suma crește la 50 de lei.

Regimul de abonamente pare mai convenabil, în condițiile în care schiorii vor dispune de un număr nelimitat de urcări. Pentru un abonament de o zi, un adult va scoate din buzunar 60 de lei, în timp ce abonamentul de 2 zile a fost prețuit la 100 lei. În cazul elevilor și studenților, abonamentul de o zi are un cost de 40 lei, iar cel de 2 zile 60 de lei.

Cu ocazia aprobării regimului de tarifare, consilierii județeni vor stabili și programul de funcționare a telescaunului. Astfel, acesta va funcționa de luni până duminică între 9.00-13.00 și 14.00-18.00 (14.00-20.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă, duminică). Intervalul orar 13.00 – 14.00 va fi folosit la refacerea stratului de zăpadă de pe pârtia de schi. În fiecare marți dimineață, conform programului ce va fi aprobat, va avea loc revizia telescaunului.

telescaun partie schiPârtia de schi de la Slănic Moldova a fost construită de societatea ACOMIN, contractul fiind atribuit în prima parte a lui 2013, la valoare de 17,13 milioane lei. Pârtia de schi de la Slănic Moldova este construită în baza unui proiect cu finanțare europeană, elaborat de Consiliul Județean Bacău. Pârtia are în jurul a 1,4 kilometri lungime, fiind dotată cu o linie de telescaun, patru tunuri de zăpadă, precum și o instalaţie de iluminat nocturnă.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 5,7 milioane euro, 2 milioane de euro reprezentând cofinanțarea asigurată prin Programul Operațional Regional. Pârtia de schi va fi administrată de CJ Bacău prin intermediul Serviciului Salvamont, înființat în 2013, și condus de Romil Botezatu.

„Obiectivul principal al Serviciului Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont Bacău este realizarea atribuţiilor legale referitoare la activitatea de salvamont, gestionarea și întreținerea infrastructurii turistice de agrement – pârtie de schi în Slănic Moldova, popularizarea, promovarea și dezvoltarea turismului durabil în județul Bacău”, precizeaza site-ul Consiliului Judetean Bacau.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Am fost pe partie. Zapada foarte putina, stratul de zapada se micsoreaza din cauza temperaturii. Din aceasta cauza nici tunurile nu pot functiona. Cu sania pe o partie de schi ???!!! Sigur nu este voie, au incercat unii dar s-au lovit de angajatii partiei si de jandarmi. Poate se gandeste cineva sa faca si o partie de sanius prin apropiere.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.