Consiliul Judetean a aprobat planul de deszapezire a Bacaului. 20 de kilometri de drumuri judetene, inchise circulatiei in aceasta iarna

0

Alesii au aprobat in sedinta CJ Bacau din 30 septembrie planul de combatere a inzapezirii pe drumurile judetului, iarna 2013 – 2014. Conform planului aprobat, in administrarea Serviciului Public Judetean de Drumuri exista aproape 880 de kilometri de drumuri, din care 425 de kilometri sunt incadrati la nivelul II de viabilitate. Planul aprobat in sedinta CJ precizeaza ca interventiile pentru deszapezire vor incepe cu drumurile din nivelul II viabilitate, cu asigurarea legaturilor cu centrele de comuna.

Aprobarea planului pentru deszapeziri nu a trecut fara discutii. Mihai Ichim, consilier judetean PNL, a reprosat calitatea indoielnica a serviciilor de deszapezire pe parcursul iernii trecute. Ichim s-a interesat de mersul licitatiei privind contractarea serviciilor de deszapezire in aceasta iarna, intrebandu-se de ce contractele sunt castigate tot timpul de aceleasi firme.

In replica, seful Serviciului Public Judetean de Drumuri, Valentin Palea, a declarat ca inca din 2012 CJ a incheiat un acord cadru pe 4 ani avand ca obiect deszapezirea drumurilor judetene pe timp de iarna si intretinerea lor in timpul sezonului cald. „Acest acord cadru este valabil 4 ani si se termina in 2016. Avem acordul semnat si sunt foarte multumit de deszapezirile facute anul trecut”, a spus Palea.

Potrivit planului aprobat de CJ, vor fi organizate 7 baze de deszapezire pe teritoriul judetului acestea avand locatii in Bacau, Buhusi, Moinesti, Onesti, Racaciuni, Podu Turcului si Izvoru Berheciului. 20 de kilometri de drumuri judetene vor fi inchise in perioada iernii, afectate de masura fiind: DJ 207F (Padureni – Iliesi), DJ 252 (Ocheni – Gaiceana), respectiv DJ 252 B (Gioseni – Bazga).

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.