Consilierul prezidential Gabriel Berca se alatura Partidului Miscarea Populara: „In Bacau totul este un blat”

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat pentru MEDIAFAX că va fi implicat în înfiinţarea Partidului „Mişcarea Populară” şi are toată disponibilitatea de a fi membru, întrucât legea îi permite acest lucru, menţionând că s-ar putea alătura şi persoane din PDL din „eşalonul doi şi trei”.

Berca a fost întrebat dacă va fi implicat în înfiinţarea Partidului „Mişcarea Populară” şi dacă va avea calitatea de membru. „Legea îmi permite să fiu membru de partid, nu permite să am funcţii în partid şi bineînţeles că am toată disponibilitatea, pentru că eu cred că e necesară o alternativă pe zona de dreapta. (…) Din păcate, opoziţie nu prea se mai face în România. În Bacău, de exemplu, nu mai există opoziţie, totul e un blat generalizat”, a susţinut consilierul prezidenţial. El a precizat că, din punctul său de vedere, se pot alătura noului partid persoane şi din alte partide politice, care au credibilitate şi nu sunt controversate.

Berca a menţionat că ar putea să se alăture noului partid oameni din PDL din „eşalonul doi şi trei”. „Cei din primul eşalon nu cred că se vor alătura sau, mă rog, vor fi cazuri punctuale, în niciun caz de masă”, a mai afirmat consilierul prezidenţial. Fundaţia „Mişcarea Populară” anunţă începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul „Mişcarea Populară”.

Conform unui comunicat al fundaţiei remis sâmbătă presei, în urma consultărilor membrilor Fundaţiei „Mişcarea Populară”, care au avut loc în perioada 20-24 mai, pe site-ul său, s-au constatat următoarele rezultate: 58% doresc să existe şi fundaţie şi partid, 31% doar partid, 11% doar fundaţie. „Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară”, precizează sursa citată.

Fundaţia Mişcarea Populară a informat marţi că a iniţiat consultarea aderenţilor cu privire la oportunitatea înfiinţării unui partid politic care să susţină proiectele lansate de fundaţie şi care să preia numele acesteia. Aderenţii sunt invitaţi să trimită răspunsurile lor până vineri, 24 mai, la miezul nopţii, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Mişcării Populare.

Citeste mai mult: AICI


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentMinisterul Fondurilor Europene: Romania trebuie sa suporte corectii de aproape 700 de milioane de euro
Articolul urmatorPDL, ca la 20 de ani

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.