Consilierii judeteni au aprobat trecerea cladirii Spitalului Municipal la SJU Bacau


Luni, 16 mai, consilierii judeteni au aprobat trecerea cladirii Spitalului Municipal Bacau la SJU Bacau. Pentru ca procesul de complementarizare sa fie finalizat este nevoie ca si consilierii locali ai Municipiului Bacau sa voteze un astfel de proiect.

32 din 36 de consilieri au votatat proiectul. Cei care au votat pentru au fost consilierii PSD – PNL – Pro Romania si Alde, iar cei de la USR si PMP s-au abtinut de la vot. Se pare ca majoritatea consilierilor judeteni au inteles ca nu are importanta cine detine acest spital, iar singurul lucru care conteaza este ca aceasta cladire ,inceputa in urma cu 14 ani in urma, sa fie functionala si sa ofere servicii de sanatate bacauanilor. Acest lucru a fost explicat atat de presedintele CJ Bacau,Valentin Ivancea cat si de consilierii judeteni Cezar Olteanu(PNL) si Cosmin Necula ( Pro Romania)

Spitalul Municipal a fost desfiintat prin hotarare de guvern in timpul mandatului lui Ludovic Orban, iar urmatorul pas pentru ca aceasta cladire sa fie functionala este trecerea in domeniul public al judetului Bacau si complementarizarea cu Spitalul Judetean Bacau intr-o noua unitate spitaliceasca.

In ruma cu doar o luna de zile, ministrul Sanatatii, medicul Rafila, explica ca este nevoie de acesti pasi pentru ca Spitalul Municipal sa poata functiona si sa beneficieze de fonduri prin PNRR:

Un lucru extrem de important care trebuie rezolvat este clarificarea situatiei cladirii Spitalului Municipal – un spital care nu mai exista de 2 ani. Aceasta cladire este poarta de intrare la SJU Bacau. Acest lucru trebuie rezolvat de autoritatile municipale si judetene. ste necesara o decizie rapida in legatura cu aceasta cladire, astfel incat sa poata fi accesat PNRR. Aceasta cladire trebuie sa faca parte integrata din SJU Bacau pentru a accesa PNRR. Este o pre-conditie pentru a accesa aceste fonduri. Este clar ca asteptam o decizie rapida, nu este vorba despre o disputa intre partide – ci de responsabilitate in favoarea cetatenilor din acest judet.” declarat Rafila pe 4 aprilie in Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentRezerva de Apa a Bacaului a cedat la primele teste. Primaria a cerut CRAB oprirea apei din Margineni II pentru reparatii
Articolul urmatorFOTO | Politistii bacauani au prins doi barbati banuiti ca au furat un seif

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.