ConectFEST: Patru zile de festival in Bacau, intre 10 si 13 august. Bacauanii vor avea parte de activitati sportive, culturale, antreprenoriale, doua scene de concerte si workshop-uri

UPDATE 3 August : Festivalul ConectFEST se anuleaza. Primaria Municipiului Bacau a transmis presei urmatorul comunicat :

Am luat act de adresa nr. 35370 din 03.08.2017, prin care Fundația Comunitară Bacău informează Municipiul Bacău despre decizia de a nu semna contractul de asociere în vederea organizării, în parteneriat, a Festivalului ConectFest, așa cum a fost prevăzut în HCL nr. 283 din 01.08.2017.
Menționăm că respectivul Contract de asociere a fost parte integrantă (anexă) la proiectul de hotărâre dezbătut de Consiliul Local în ședința din 1 august, proiectul fiind aprobat în forma prezentată cu 19 voturi ,,pentru” și niciun vot ,,împotrivă”.
Niciunul din consilierii prezenți la respectiva ședință, dar nici reprezentanții legali ai Fundației Comunitare Bacău (de asemenea prezenți la ședință) nu au ridicat obiecțiuni privitoare la conținutul contractului de asociere sau al proiectului de hotărâre, acestea fiind făcute publice în termenul legal (cu 3 zile înainte de ședința extraordinară din 01.08.2017).
În toată perioada premergătoare ședinței de CL, Fundația Comunitară Bacău nu a solicitat nicio modificare sau amendare a Contractului de asociere în vederea organizării Festivalului ConectFest.
Contractele de asociere în parteneriat pe care le angajează Municipiul Bacău au o formă standardizată, fiind similare în conținut pentru toate asociațiile sau fundațiile care vin cu propuneri de parteneriat către Primăria Municipiului Bacău.
Suma de bani neangajată ca urmare a neconcretizării parteneriatului cu Fundația Comunitară, respectiv 1.184.860 lei, prezentă la Capitolul bugetar 54.02.50, se va reporta urmând a fi utilizată la susținerea altor evenimente de interes local pentru comunitatea noastră.
Municipiul Bacău rămâne deschis către realizarea/concretizarea de parteneriate cu diversele asociații și fundații care înaintează propuneri în acest sens (inclusiv cu Fundația Comunitară Bacău). Menționăm că de la începutul anului 2017 până în prezent, Municipiul Bacău a derulat 47 de parteneriate, cifră ce reprezintă un argument solid privitor la seriozitatea cu care Municipiul Bacău se achită de angajamentele asumate în fața partenerilor săi din societatea civilă.

Comunicat Primaria Municipiului Bacau


Fndatia Comunitara Bacau impreuna cu Primaria Municipiului Bacau vor organiza in perioada 10-13 august 2017, Festivalul ConectFEST. Prin organizarea Festivalului ConectFEST, fiecare membru al comunitatii primeste un spatiu, in care poate sa se exprime, sa construiasca proiecte sau sa propuna solutii.

Program ConectFEST Bacau

Deschiderea oficiala a Festivalului are loc joi, 10 august.
Vineri, 11 august, in Pasajul CFR, artistul Sergiu Mazerschi va desena un perete prin tehnica de arta murala. In aceeasi zi, Alexandru Tomescu va sustine un concert la Ateneu.

Tot vineri, in Parcul Gheraiesti se vor oganiza 4 hub-uri : sport, cultura, antreprenoriat, educatie. De asemenea va exista si o zona de show cu reprezentatie de arta cu foc, rock balacning, drum cafe, CRBL cu demonstratie Kendama, streetdance, piese de teatru si multe altele.

ConectFEST va avea doua scene muzicale : scene princiapala si scena rock. Vineri, pe scena princiapala,  vor urca Suie Paparude, Gojira, Smiley iar pe scene rock Candle Light, Coma, Travka.

Sambata, 12 august, vor avea loc activitati specifice pentru copii si parinti : Kendama, ateliere de parenting, workshop-uri educationale.

Pe scene principala vor canta : CRBL, Argatu, Macanache, Mara Electroset, Subcarpatii, Parazitii. Pe scena rock vor urca: Ag Weinberger Band, White Walls, This Coverband, Luni la Teatru.

Duminica, 13 august, este ziua „Fabricat in Bacau”.  Artistii locali vor oganiza ateliere, workshop-uri, know-how despre Bacau. Pe scena muzicala vor urca artisti care au dus numele Bacaului la nivel international : Masked Toys, Tote, Luna amara, Maximilian, Grasu XXL, Loredana  iar pe scena rock vor veni Adi Tabacaru si Zob.

Festivalul se va incheia cu un mega concert sustinut de bacauanul Silent Strike impreuna cu CTC si Deliric.

Festivalul ConectFEST va costa 1.184.860 lei si a fost aprobat printr-un proiect in sedinta de Consiliu Local din 1 august 2017.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

1 comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here