Conducta de la Valea Uzului prezinta neconformitati si deficiente de proiectare

   

Expertiza realizata de Compania Regionala de Apa Bacau a stabilit ca avaria care a lasat orasul fara apa o saptamana s-a produs din cauza unor neconformitati si deficiente de proiectare.

   

Marti a avut loc o conferinta de presa, in care managerul CRAB, Nina Chiper a declarat ca avaria de la Valea Uzului s-a produsu din cauza unei „contraflanse neconforme”.

Mai mult decat atat, managerul CRAB a prezentat o serie de probleme care exista la aceasta conducta:

  • nu s-a respectat diametrul conductei din proiect, 800 mm in teren in loc de 1000 mm in hartii.
  • s-au montat piese neconforme, fara aprobarea proiectantului si fara a fi verificate in prealabil.
  • constructorul a instalat piese si subansamble neconforme cu catalogul de piese al producatorului.
  • cu s-a pus la dispozitia CRAB un manual de interventie in care sa se arate modul concret de remediere a diferitelor tipuri de avarii.

„Aceste neconformitati se afla la originea repetatelor avarii cu care Bacaul s-a confruntat in ultimii ani. Pentru remedierea lor e nevoie de bani multi, dar in primul rand de o expertizare a intregului proiect (nu doar a tronsonului problema), actiune care va costa cel putin 280.000 euro. Astfel, vom avea o evidenta clara a „punctelor slabe” ale aductiunii, lucru care ne va ajuta sa actionam mai eficient atunci cand se vor produce alte avarii.

Asa cum am anuntat, nu voi sta cu mana in san si, pentru ca cei vinovati trebuie sa plateasca, voi sesiza organele abilitate ale statului pe constatarile expertizei. Cu Rezerva de apa vom rezolva problema alimentarii cu apa a orasului si, in functie de solutiile tehnice care vor rezulta in urma expertizarii in ansamblu a aductiunii, vom actiona in consecinta, luand deciziile care se impun.” a declarat primarul Bacaului, Cosmin Necula

Sursa video: Desteptarea.ro

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here